Dockan hängde nedanför fönstret.
Dockan hängde nedanför fönstret.

Den hängande mannen orsakade panik – men var endast "julpynt"

Kvinnan trodde att hon såg en riktig man hänga utanför fönstret. Hon larmade och ägaren till "julpyntet" fick en överraskning när han öppnade dörren.


Sveriges motsvarighet?

 Läs också om Sveriges juligaste hus. Med 48 000 lampor vill paret sprida julglädje.

– Jag är glad i den extrema amerikanska julen, säger husägaren.

USA. En hängande docka lyckade orsaka hysteri bland invånarna i Gwynnett County när en kvinna upptäckte – vad såg ut att vara – en hängande man som klängde sig fast i julpysslet, skriver WSBTC.

Hon ringde och larmade.

– Jag öppnade dörren och där var det brandbilar, ambulans, brandmän och polisbilar, sa Bubba Murphy som är ägaren till huset och pyntet.

Tävlar med grannskapet

Inför jul varje år är de boende i området noga med att julpynta, men Murphys familj tar det steget längre.

För att kunna "tävla" med de boende så kom han på att de kunde hänga en docka. Dock var dockan så realistisk att kvinnan som larmade reagerade, var skräckslagen och hävdade att en man hängde nerför ett fönster.

– När ambulansen anlände så visste vi inte vad som hände eftersom vi bor precis i närheten, vi hoppades bara på att alla var okej, sa en granne.

Största responsen någonsin

Murphy berättade att han trodde först att någon skojade med familjen, men blev tveksam när han såg vad som pågick utanför hans hem.

– Detta är hittills den största responsen vi har fått. Tidigare har människor hoppat ut ur sina bilar, brevbäraren har sprungit upp för att hjälpa men vi trodde aldrig att någon skulle ringa efter hjälp på riktigt, säger Murphy.

Brandmännen har bett familjen att ta ner dockan, skriver WSBTC.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

En till sjukhus efter krock med malmbil

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.