Joseph Torrez (till vänster) slog tillbaka.
1 av 2
Joseph Torrez (till vänster) slog tillbaka. - Foto: Facebook/Polisen
Tre av männen som gick till attack. Längst till höger: Sal Garces, som slogs ihjäl.
2 av 2
Tre av männen som gick till attack. Längst till höger: Sal Garces, som slogs ihjäl. - Foto: Polisbild

MMA-fighter slogs mot inbrottstjuvar – en död

Lättviktaren Joseph Torrez, 27, gick sin livs match när fyra inbrottstjuvar försökte tvinga sig in i hans hem. Resultatet? En död, en allvarligt skadad och två på rymmen.


Joseph Torrez

27-åringen, som kallar sig Joe Torrez, har en seger och fem förluster inom MMA, enligt sajten SherDog.com.

NEW MEXICO. De här tjuvarna valde verkligen fel hem att råna. När de fyra brottslingarna skulle tvinga sig förbi kvinnan i huset stötte de nämligen på hennes fästman, Joseph Torrez.

27-åringen sysslar normalt med mixed martial arts, mer känt som MMA. Och lättviktaren Torrez gav sig på de fyra tjuvarna. En av dem misshandlade han så allvarligt att han dog. En annan var allvarigt skadad och fördes till sjukhus.

"Ska döda dig och din familj"

De två andra tjuvarna sprang livrädda från platsen.

Det var på nyårsdagen som männen slog till, detta efter att en av dem ska ha ringt och förvarnat om deras tillslag, skriver NY Daily News.

– Jag ska döda dig och din familj, jag ska ta mig in i ditt hus, ska mannen ha sagt i telefonen.

Kan åtalas

De två män som flydde från platsen kan nu åtalas för misshandel och skadegörelse. Samtliga fyra av de som försökte ta sig in i huset ska vara med i ett kriminellt gäng.

Torrez kan åtalas för dödandet av en av männen, men hans advokat menar att han endast försvarat sin familj och sitt hem.

Kort efter händelsen flyttade familjen från området, skriver NY Daily News.

MMA
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japan återupptar Unrwa-stöd

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.

Miljarder ska rädda kvar halvledarjätte

1 timme sedan
Den nederländska regeringen tänker satsa många miljarder för att försäkra sig om att globala företag som halvledarjätten ASML inte flyttar från landet.