Onsdag 20 Okt
Stockholm

Han testade att vara tjej på dejtingsajt – klarade inte ens två timmar

Är onlinedejting värre för kvinnor än för män?
Är onlinedejting värre för kvinnor än för män?. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Kille utgav sig för att vara tjej på en dejtingsajt för att han ansåg att tjejer överdrev i hur jobbigt de tyckte att det var med alla män som mailade. Men resultatet förvånade honom.

Kommentera (70)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fick bilder kapade

Läs också om Sofie Nyblin som fick ett mejl av sina kompis som hade hittat ett okänt konto på dejtingappen Badoo – där alla bilder var på Sofie.

– Det känns väldigt obehagligt.

USA. Vanligtvis hör man killar klaga på att tjejer har det så "himla lätt" när de dejtar online eftersom tjejer alltid får svar från killar.

För att bevisa detta påstående valde Redditanvändaren OKCThrowaway22221 att skapa en profil där han utgav sig själv för att vara kvinna, skriver Jezebel.

Han ville helt enkelt visa på att kvinnor överdrev när de klagade på hur "hemska killar på nätet kan vara" – men slutresultatet skulle visa sig förvåna honom också.

Fick svar direkt

Han skapade en profil och använde en tjejkompis foto och började sin resa mot att "hitta" en partner. Det dröjde dock inte länge innan han blev hittad och fick ett första meddelande.

"Innan jag ens hade fyllt klart min profil så hade jag redan ett meddelande från en kille. Jag tyckte att det var lite märkligt att jag fick ett meddelande innan jag ens blivit färdig", skriver Reddit-användaren.

Männen blev agressiva

Inom loppet av några aktiva minuter på dejtingsidan hade han hunnit mejla med fyra olika män. Till en början var männen trevliga men sedan började innehållen i mejlen bli allt mer vulgära och aggressiva.

Flera av männen började uttrycka sig på ett sexuellt sätt som upplevdes som överdrivet och en blev aggressiv när han inte fick önskat svar. Flera bad om telefonnummer och ville träffas – inom loppet av en timme. Några erbjöd att visa sig i webcam och trots att Reddit-användaren, trevligt men bestämt, avvisade erbjudandena så gav sig inte männen.

Spammade inkorgen

"Först tyckte jag att det var roligt, det var konstigt men jag tänkte att jag kanske skulle skoja till det lite genom att skrämma dem med att jag är en kille".

Männen spammade hans inkorg och det gick inte ens att hänga med eller svara på alla meddelanden som kom in. Till slut blev det för mycket och han raderade sitt konto efter knappt två timmar.

"Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte tog åt mig. Men efter två timmar kände jag mig riktigt obekväm med allt. Jag trodde att jag skulle få några konstiga meddelanden men det här kändes som ett angrepp. Det slutade med att jag tog bort min profil och gick och la med mig en bitter eftersmak", skriver Jezebel.

Kommentera (70)
Kopiera länk
Dela