Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Försökte lura polisen – dog efter att ha druckit sin spetsade läsk

- 16/01/2014, 22:07
Flaskorna som Velazquez drack av.

Flaskorna som Velazquez drack av.

Polisbild

Polisen ifrågasatte innehållet i 16-åringens flaskor och i ett försök att övertala gränspolisen om att det bara var äppeljuice drack han av den och avled.

USA. Cruz Marcelino Velazquez, 16, dog av en överdos när han drack metamfetamin i ett försök att övertala gränspolisen om att det bara var äppeljuice.

Poliserna hade inte bett honom att dricka av vätskan, men ville testa den. Därför hällde polisen ut en vätskan i flaskans kapsyl eftersom han trodde att vätskan skulle kristalliseras direkt – vilket det inte gjorde.

Eftersom Velazquez var mexikansk medborgare frågade gränspolisen om han hade arbetat i USA, vilket i sådana fall skulle bryta mot villkoren för ett besöksvisum, enligt CBS News.

Drack av vätskan själv

När han sedan igen fick frågan om flaskorna så drack han av vätskan.

Velazquez fördes till ett poliskontor där han, enligt rapporten, började skrika av smärta. Han ska ha sagt något om "kemikalier" och skrek "Mitt hjärta, mitt hjärta!".

Vätskan i flaskorna testade positivt för metamfetamin och vätskan som hade hällts ut i kapsylen kristalliserade senare.

Avled på sjukhus

Polisen som testade vätskan på detta sätt hade egentligen utbildats av sin handledare att detta inte var ett korrekt eller säkert test för att upptäcka metamfetamin.

Velazquez avled på sjukhuset några timmar senare, skriver CBS News.