Nu menar Ryssland att EU aktivt jobbar för att "sprida homosexuell propaganda".
1 av 3
Nu menar Ryssland att EU aktivt jobbar för att "sprida homosexuell propaganda". - Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT
Putin står fast vid antigaylagarna.
2 av 3
Putin står fast vid antigaylagarna. - Foto: TT Bild
Enligt ryska utrikesdepartementet försöker EU tvinga fram "en utomjordisk syn på homosexualitet" i alla länder runt om i världen.
3 av 3
Enligt ryska utrikesdepartementet försöker EU tvinga fram "en utomjordisk syn på homosexualitet" i alla länder runt om i världen. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT

Ryssland anklagar EU för att "propagera för homosexuell kärlek"

Ryssland fortsätter sitt propagandakrig gentemot HBT-personer. Nu anklagar det ryska utrikesdepartementet EU för att tvinga på länder en "aggressiv propaganda för homosexuell kärlek".


Ryska antigaylagen

Den ryska antigaylagen som klubbades igenom 2012 innefattar bland annat:

Att det är olagligt att skriva en bok, publicera en artikel eller prata offentligt om hur det är att vara homo-, bi- eller transsexuell.

RYSSLAND. Trakasserierna mot homosexuella fortsätter i Ryssland. Nu har man, i en rapport om mänskliga rättigheter från ryska utrikesdepartementet, tagit ännu ett steg. 

Bland annat genom att anklaga EU för att driva en "aggressiv propaganda för homosexuell kärlek" med syfte att tvinga fram "en utomjordisk syn på homosexualitet" i alla länder runt om i världen, rapporterar Business Insider.

Passar på att ge en känga till Ryssland

Samtidigt som man i rapporten rasar på EU:s "propaganda" passar man på att slå ner på Tyskland för att de inte gör tillräckligt för att skydda HBT-rättigheterna. En aning motsägelsefullt kan tyckas.

"Problem med mänskliga rättigheter"

Rapporten menar även att EU besitter ett stort problem med mänskliga rättigheter, och pekar på växande problem med högerextrema och nynazistiska grupper, skriver Buzzfeed.

Rapporten, som inte är signerad, använder sig av material från människorättsorganisationer som Amnesty och Human Right Watch. Samma organisationer som gång på gång kritiserat Ryssland för att inte respektera mänskliga rättigheter.

/
HBT
/
EU
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

1 timme sedan
"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

1 timme sedan
Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay ska stoppa kontodelare – åtgärder väntas

1 timme sedan
Det krisdrabbade Viaplay vill få stopp på delningen av konton – utvecklingen är inte hållbar, menar tv-bolagets vd. Till sommaren väntas omfattande åtgärder.