Ben Cornick är en erfaren fallskärmshoppare men...
1 av 3
Ben Cornick är en erfaren fallskärmshoppare men...
...han fick tekniska problem med fallskärmen vilket...
2 av 3
...han fick tekniska problem med fallskärmen vilket...
...orsakade olyckan.
3 av 3
...orsakade olyckan.

Fallskärmshoppare överlevde fall på 3 500 meter

Ben Cornick, 31, kraschade in i en skåpbil till följd av att han tappade kontrollen över sin fallskärm. Nu kraftsamlar fallskärmshoppare världen över för att hjälpa honom.


Insamlingen

Vänner, andra fallskärmshoppare och främlinger har nu bidragit med cirka 340 000 kronor. Ben Cornick får den läkarbehandling han behöver och kommer förhoppningsvis snart få återvända hem och återse sin familj, bland annat sin son, Alfie.

AUCKLAND. Walesaren Ben Cornick är en erfaren våghals med över 1 000 fallskärmshopp i bagaget. Olyckan var ändå framme när han förlorade kontrollen över fallskärmen och kraschade in i en skåpbil under ett hopp på Fiji förra veckan.

Ben hade änglavakt som överlevde men han ådrog sig flera skador i kraschen. Ena knäskålen krossades, han bröt en arm och efter ultraljud kunde läkarna konstatera att han även hade en fraktur på höftbenet.

Familjen startade facebookgrupp

För att få den läkarvård han behövde för sina svåra skador behövde Ben flygas till Auckland på Nya Zeeland men eftersom han saknade försäkring var han tvungen att täcka kostnaderna själv.

Totalsumman för Bens behandling beräknades landa på cirka 500 000 kronor och hans familj startade snabbt en Facebookgrupp där de vädjade om hjälp från utomstående för att få ihop pengarna som krävdes.

Förväntas bli helt återställd

Flera har skänkt pengar, bland annat en anonym donator som ensam bidrog med cirka 225 000 kronor till insamlingen.

– Jag vill rikta ett stort tack till dig som gav så mycket, det kan ha räddat mitt liv. Du vet vem du är, skrev Ben på Facebookgruppen från sjukhuset, som han kommer få vara kvar på i några veckor.

Han har nu opererats flera gånger och läkarna tror att han kommer bli fullt återställd.

Här är en rekonstruktion över det misslyckade hoppet:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!