Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Katten Sid dök upp på Facebook – två år efter att han försvann

Sid/Ansel Catams tillsammans med sin nya ägare Linda Rosenson Coe (vänster) och sin gamla ägare Jeana Hoffman (höger).
1 av 1

Sid/Ansel Catams tillsammans med sin nya ägare Linda Rosenson Coe (vänster) och sin gamla ägare Jeana Hoffman (höger).

Philadelphia Inquirer

Nyheter | 28/01/2014 13:54

Jeana Hoffmans katt Sid försvann under orkanen Irene och Jeana, som hade haft Sid sedan han var två veckor gammal, fruktade det värsta. Men det hela fick ett lyckligt slut.

USA. Två år senare såg hon en bild på Facebook och hon kände direkt igen den svartvita katten.

– I samma sekund som jag såg honom visste jag att det var han. Jag var helt säker, säger Jeana Hoffman till Philadelphia Inquirer.

"Lite udda"

Bilden hade lagts upp på Facebook av Animal Welfare Association och var egentligen en bild på en annan katt som fått ett nytt hem

Jeana Hoffman åkte till familjen som inte bodde särskilt långt bort och fick bekräftat att det var Sid som var på bilden.

– Han är lite udda. Sättet han går på är lite annorlunda och han leker lite konstigt också, säger Jeana och fortsätter:

– Det är samma katt.

Kommer bo kvar

Och historien får ett lyckligt slut för alla. Jeana, som är kattens riktiga ägare, kommer att låta Sid, eller Ansel Catams som han nu heter, att bo kvar hos sina nya ägare eftersom hon tyckte att han hade det så bra där. 

Dessutom sa Jeana Hoffman att hon inte hade hjärta att ta katten ifrån dem när de nu fäst sig vid sin nya familjemedlem.

– Det var det rätta att göra. Att ta honom ifrån dem hade förvirrat honom och det hade varit jobbigt för familjen, och de är fina människor. Sade Jeana Hoffman till Philadelphia Inquirer.