Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han är den "den sjungande sköterskan"

Jared Axen framför en sång för en patient.
1 av 2

Jared Axen framför en sång för en patient.

Faksimil Youtube

"Mer personligt" att sjunga för patienterna, menar Jared.
2 av 2

"Mer personligt" att sjunga för patienterna, menar Jared.

Faksimil Youtube

Nyheter | 29/01/2014 20:23

Smärtstillande i all ära, men kanske är den bästa medicinen mot smärta musik. Det tror i alla fall en amerikansk sjuksköterska som nu fått smeknamnet "den sjungande sköterskan".

USA. Sjuksköterskan Jared Axen får stor uppskattning av sina patienter på ett sjukhus i USA, skriver Upworthy. Anledningen är att han tar sig tid att sitta ned och sjunga för dem.

Han berättar att han till en början gick runt och sjöng medan han jobbade utan att reflektera närmare över det. Efter ett tag noterade han hur patienterna kom ut ur sina rum för att lyssna på honom – och "den sjungande sköterskan" var född.

– Det är lätt att bara slå teven och gå därifrån, men det är mer personligt om du kan sätta dig ner och prata med dem, sjunga för dem, dra några skämt. Bara göra någonting som får dem att slippa tänka på smärtan innan medicinen kommer igång, säger Jared Axen i en intervju med Los Angeles Times

Se Jared sjunga för en av sina patienter: