Lördag 31 Jul
Stockholm

10-årige "dvärgen" stal bil – igen: "Han gillar äventyr och spänning"

Pojken bor i Dokka i Norge.
1 av 2
Pojken bor i Dokka i Norge. Foto: Faksimil Google Maps
Han körde i diket förra veckan. Obs! Genrebild.
2 av 2
Han körde i diket förra veckan. Obs! Genrebild. Foto: Bjorn Larsson Rosvall / BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Den norska 10-åringens bortförklaring om att han var en dvärg som glömt sitt körkort charmade många. Men nu har han stulit en bil igen – och polisen har anmält föräldrarna.

Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
10-åringens förklaring

– Till mig sa 10-åringen att han var dvärg och att det var därför han "såg så liten ut". Han sa också att han hade kört av vägen för att han skulle göra U-sväng när han skulle hem och hämta sitt körkort som han hade glömt, sa Harald Storsveen, som pratade med 10-åringen förra veckan innan polisen kom.

DOKKA. "Dvärgpojken" är tillbaka. För en vecka sedan skrev Nyheter24 om den norska tioåringen som stoppats av polisen när han körde ned i diket med lillasystern i bilen.

Hans förklaring för polisen var då att han var en dvärg som glömt sitt körkort.

Nu har han varit i farten igen. Den här gången passade han på att "låna" sin moster bil. Enligt Reuters kunde han stoppas av ordningsmakten efter att ha kört tre mil på torsdagen.

"Gillar äventyr"

Han kunde hittas efter att föräldrarna larmat polisen när de märkte att han och bilen var borta. Pojken hade lovat att aldrig göra om det efter förra gången.

– Han är en kille som gillar äventyr och spänning, säger mamman till VG.

Polisen anmäler föräldrarna

Tidigare har polisen varit förlåtande mot föräldrarna, men den här gången har de anmält paret till socialtjänsten.

– De vuxna runt pojken måste ta ansvar innan en tragedi inträffar. Det är läskigt och tragiskt att han tillåts fortsätta på det här viset, säger Bård Christiansen, talesperson för den lokala polismyndigheten, till Reuters.

Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela