Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

10-årige "dvärgen" stal bil – igen: "Han gillar äventyr och spänning"

Pojken bor i Dokka i Norge.
1 av 2

Pojken bor i Dokka i Norge.

Faksimil Google Maps

Han körde i diket förra veckan. Obs! Genrebild.
2 av 2

Han körde i diket förra veckan. Obs! Genrebild.

Bjorn Larsson Rosvall / BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Nyheter | 21/02/2014 11:07

Den norska 10-åringens bortförklaring om att han var en dvärg som glömt sitt körkort charmade många. Men nu har han stulit en bil igen – och polisen har anmält föräldrarna.

DOKKA. "Dvärgpojken" är tillbaka. För en vecka sedan skrev Nyheter24 om den norska tioåringen som stoppats av polisen när han körde ned i diket med lillasystern i bilen.

Hans förklaring för polisen var då att han var en dvärg som glömt sitt körkort.

Nu har han varit i farten igen. Den här gången passade han på att "låna" sin moster bil. Enligt Reuters kunde han stoppas av ordningsmakten efter att ha kört tre mil på torsdagen.

"Gillar äventyr"

Han kunde hittas efter att föräldrarna larmat polisen när de märkte att han och bilen var borta. Pojken hade lovat att aldrig göra om det efter förra gången.

– Han är en kille som gillar äventyr och spänning, säger mamman till VG.

Polisen anmäler föräldrarna

Tidigare har polisen varit förlåtande mot föräldrarna, men den här gången har de anmält paret till socialtjänsten.

– De vuxna runt pojken måste ta ansvar innan en tragedi inträffar. Det är läskigt och tragiskt att han tillåts fortsätta på det här viset, säger Bård Christiansen, talesperson för den lokala polismyndigheten, till Reuters.