Behåbilder mot cancer – här är nya twisten på NekNomination

35-åriga Michelle Kent valde att ta NekNomination till en helt ny nivå – i stället för filmer på hetsigt öldrickande postar nu kvinnor och män behåbilder i syfte att bekämpa bröstcancer.


NekNomination

Nyheter24 har tidigare i flera artiklar skrivit om utmaningen NekNomination som från början tros komma från Australien. 

Den går ut på att snabbt svepa en stor öl för att sedan lägga upp klippet på Facebook och nominera tre vänner till att göra samma sak. 

Den som inte klarar det blir skyldig utmanaren ett sexpack med öl. Något som i Sverige förvandlats till en hel platta med öl. 

STORBRITANNIEN. Vi har redan sett flera olika varianter av NekNomination, Facebookutmaningen som syftar till att svepa en öl, filma och sedan nominera tre vänner. Nu är den senaste varianten här – en kampanj som går ut på att fota sin behå med hashtaggen #bangerstocancer i syfte att bekämpa bröstcancer.

Det hela startade med att brittiskan Michelle Kent, 35 år, blev förfärad över NekNomination och valde att köra en egen variant med annat syfte än att hetsdricka alkohol.

Haschtaggen #bangerstocancer blev snabbt viral och hundratals kvinnor, och en del män, började posta bilder på sig själva iklädda behå och sprida på Twitter

I skrivande stund har välgörenhetssidan som är kopplad till hashtaggen över 40 000 kronor för att bekämpa bröstcancer.

Här är några exempel på den nya twisten.






/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tänker du gå med i kampen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 20 april

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.