Forskare har lagt fram bevis på att cannabis kan vara dödligt.
1 av 3
Forskare har lagt fram bevis på att cannabis kan vara dödligt. - Foto: Tt Bild
Det är känt sedan tidigare att cannabis i samband med andra droger kan vara dödligt.
2 av 3
Det är känt sedan tidigare att cannabis i samband med andra droger kan vara dödligt. - Foto: Ap
Men nu är alltså brukandet av endast cannabis lika farligt.
3 av 3
Men nu är alltså brukandet av endast cannabis lika farligt. - Foto: Ap

Forskare hävdar: "Cannabis är dödligt"

Tyska forskare tror sig ha hittat bevis på att cannabis är dödligt – det efter att två friska personer dog efter att ha rökt drogen.


Danmark kan legalisera

 Nytt förslag från politiker i Danmark kan göra så att danskarna får köpa cannabis lagligt i Köpenhamn.

TYSKLAND. Det är sedan tidigare känt att cannabis kan leda till hjärtproblem eller cancer om det används i samband med andra droger, skriver Daily Mail.

Men hittills har forskarna inte kunnat styrka att brukandet av endast cannabis också kan vara dödande.

Forskare vid Universitetssjukhuset i Düsseldorf har genomfört obduktioner på två män som har dött efter att ha använt drogen.

Dog inte av förgiftning

Forskarteamet, som leddes av läkaren Benno Artung, utförde 15 olika tester för att utesluta att männen hade dött av andra orsaker som exempelvis förgiftning eller genetiska orsaker. Ingen av männen hade heller haft hjärtproblem sedan tidigare.

Båda dog efter hjärtrubbningar, så kallade arytmier, som orsakades av att männen hade rökt cannabis några timmar innan dödsfallen inträffade.

Oklart hur det påverkar hjärtat

Forskarna fastslog att männen inte kan ha dött av något annat än av marijuana.

De tror sig nu ha bevisat att cannabis kan vara dödligt, men det är fortfarande oklart hur det triggar igång hjärtproblemen, skriver Daily Mail.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.