Startade kampanj efter återkommande vikthån

På kort tid gick hon upp över 70 kilo och insåg att hon behandlades annorlunda som överviktig än när hon vägde mindre. Därför startade hon en kampanj vars syfte är att få folk att sluta skämmas för sin kroppar.


Värre att vara ensam

Nya forskning visar att riktig ensamhet kan vara sämre för hälsan än att vara överviktig.

USA. 29-åriga Whitney Thore har alltid varit frisk och hälsosam men har sedan hon var ung kämpat med sin kroppsbild.

I äldre tonåren drabbades hon av polycystiskt ovariesyndrom, som är en hormonell rubbning och som bland annat leder mensproblem, infertilitet och övervikt.

Gick upp över 70 kilo

På kort tid gick Thore upp 74 kilo och blev chockad över hur hon behandlades som en "tjock tjej" jämfört med hur folk såg på henne när hon vägde mindre.

Hon beslöt sig för att ändra på detta och startade en kampanj, No body shame campaign, för att hjälpa andra som har problem med sin kropp.

Laddar upp dansvideos

För ungefär en månad sedan laddade hon upp sitt första klipp, "A fat girl dancing", som har setts över 2,2 miljoner gånger.

Nu lägger hon regelbundet upp videos där hon dansar loss med glädje och uppmuntrar andra till att inte skämmas över sina kroppar oavsett hur mycket eller lite man väger.

Här dansar hon till Jason Derulos låt:

Här är ett klipp för hennes No body shame-kampanj:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

På torsdag nästa vecka kan 63 000 anställda inom vården gå ut i övertids- och nyanställningsblockad. Vi jobbade tre miljoner övertidstimmar förra året vilket motsvarar ungefär 1 800 extra heltidsanställda. Vi kommer inte täcka upp för det längre, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i krock i Norrköping.", skriver polisen på sin hemsida.

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

En man hotar att spränga sig själv i luften vid Irans konsulat i Paris, rapporterar fransk radio.