Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Solskenshistorien fortsätter – ny insamling hjälper hemlöse Eric

1 av 1

Faksimil/Instagram

Nyheter | 11/03/2014 15:12

Sagan om den hemlöse mannen Eric och Rahat fortsätter. I en fond som Rahat startat har tusentals människor donerat pengar till Eric.

USA. Vi minns alla den hemlöse mannen Eric som fick en lottovinst av Rahat och rörde oss till tårar med sin vackra gest. Klippet där den hemlöse utan att tveka vill dela sin vinst med Rahat har haft nästan 13 miljoner visningar på en vecka. 

Men sagan slutade inte där.

Folk blev så berörda av den hemlöses mannens godhet att de bad Rahat att på något sätt få vara med och hjälpa Eric.

Under förra veckan startade Rahat därför en fond på nätet för att hjälpa Eric upp på fötterna igen. Hans förhoppning var att samla in 20 000 dollar, drygt 130 000 svenska kronor, men redan några dagar senare hade insamlingen nått över 30 000 dollar, enligt Huffington Post. 

Har blivit vänner

Sedan Rahat skänkte pengarna till Eric har de två fortsatt att umgås. Han har till och med postat bilder på de två tillsammans på Instagram. Rahat berättade i en "Ask me Anything"-tråd på Reddit att han också har checkat in Eric på ett hotell i två veckors tid. 

Det finns dock folk som har ifrågasatt Rahat och hans metod.

De menar att han lika väl hade kunnat ge pengarna till Rahat direkt, i stället för att "lura" honom. På kritiken har Rahat svarat att han skulle gjort samma sak igen och att han ville "skapa en stund av magi när han vann lotteriet. Jag kunde bara ha gett honom pengarna, men jag ville göra det på ett unikt sätt", skriver Huffington Post

Här kan du också hjälpa Eric. 

Se det hjärtvärmade klippet igen – man tröttnar inte: