Bankrånare postade selfie med maskingevär

Bankrånaren gjorde misstaget att lägga upp selfies på Facebook – hållandes ett vapen.


Skrattade ut rånare

Det är inte varje gång som bankpersonal skrattar åt rånaren – men denna kvinna gjorde det.

USA. Jules Bahler, 21, greps i fredags efter att han hade lagt upp bilder på sig själv på Facebook hållandes ett maskingevär, skriver The Blaze.

Bahler, som kallar sig för King Romeo, laddade upp flera bilder med bildtexten "köpte mitt första hus och första vapen… livet är bra".

Misstänkt för tre rån

New York-bon var misstänkt för tre bankrån i år och lyckades komma undan med 15 300 dollar, motsvarande 97 700 kronor – men det var fram tills nu.

Genom att matcha bilder från Bahlers Facebook och vittnesbilder kunde polisen till slut gripa honom. Bahler erkände rånen, skriver The Blaze.

– Med enaståande lagarbete och med alla brottsbekämpande organ har vi lyckats gripa en farlig person. Jag är oerhört stolt över alla inblandade poliser, säger polischefen Bouchard.

Titta på ett nyhetsinslag om fallet här:


Ran
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Risk för nya ras i danska Børsen

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.