Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pojke hade My Little Pony-ryggsäck – blev tillsagd av skolan att lämna den hemma

- 18/03/2014, 18:48 -
Grayson Bruce och den förbjudna ryggsäcken
1 av 3

Grayson Bruce och den förbjudna ryggsäcken

Fakismil

Graysons stödsida på Facebook
2 av 3

Graysons stödsida på Facebook

Faksimil

My Little Pony är en tio år gammal tecknad serie som handlar om färgglada hästar
3 av 3

My Little Pony är en tio år gammal tecknad serie som handlar om färgglada hästar

Faksimil

Nioåringen blev mobbad för sitt val av ryggsäck – blev tillsagd av skolan att lämna den hemma.

USA. Grayson Bruce, 9, hade på sig en ryggsäck med My Little Pony-motiv på i skolan. Han berättar för Huffington Post att andra elever på grund av detta retade honom och sa att ryggsäcken var "tjejig".

– De tog det lite för långt, de slog mig och puttade omkull mig. De kallade mig hemska saker. Sådant borde verkligen inte hända, säger Grayson till CBS 6. 

"Triggar mobbare"

När Grayson vände sig till skolan för hjälp men svaret han fick var att han skulle lämna sin ryggsäck hemma, eftersom den "triggar mobbning". Noreen Bruce, Graysons mamma, säger att skolan också sa att det var deras sätt att "genast adressera situationen som hade lett till oro inne i klassrummet", enligt CBS 6.

Efter att Graysons historia börjat sprida sig har tusentals personer skrivit på ett uppror om att pojken ska få ha ryggsäcken i skolan. Även en Facebooksida, Support For Grayson, har skapats och har redan efter några dagar drygt 26 000 likes. 

Hälsning från flottan

Facebooksidan har överösts med peppande meddelanden och ett särskilt uppmärksammat Youtubeklipp från en officer i den amerikanska flottan har publicerats. 

Se klippet här:

Och se en intervju med Grayson och hans mamma här: