Bebis flög ut ur mammas mage vid krock – överlevde

Höggravid kvinna blev påkörd av lastbil och födde på plats. Trots det överlevde barnet mirakulöst nog.


Donerat pengar

Nyheten om den mirakulösa födseln blev snabbt förstasidesnyhet i Kina och har engagerat mängder av människor. En välgörenhetsorganisation ska redan ha donerat motsvarande 5 500 kronor till sjukhuset för att pojken ska kunna få vård. 

Det ska även ha dykt upp människor som lämnat presenter till pojken på sjukhuset, enligt Daily Mail.

KINA. Gravida Wang Zhau och hennes make var på väg till sjukhuset för att föda när paret, som färdades på en motorcykel, krockade med en lastbil och avled. 

Men bebisen i Wang Zhaus mage åkte på något mirakulöst vis ut ur moderns kropp och överlevde.

Bebisen hittades tre meter från moderns kropp och kommer enligt läkare att kunna återhämta sig. 

Överkörda

Incidenten inträffade i Fujian-provisen i Kina. Både Wang Zhau och hennes make avled på plats av skadorna. När räddningspersonalen kom till platsen fann de en liten nyfödd pojke.

– Ögonvittnen har berättat att kvinnan ska ha fött på platsen i samband med att hon träffades av lastbilen, säger Chan Chien, polisens talesperson, enligt Mirror. 

Kommer att återhämta sig

Pojken, som fått namnet Xiao Zhao, fördes till sjukhus där han nu vårdas för lättare skador. Han kommer nu troligen att tas om hand om släktingar till föräldrarna, rapporterar brittiska Mirror.

– Bebisen mår bra och vi ser ingen risk för att han inte kommer att återhämta sig fullt ut, säger läkaren Kuan-Yin Fan, enligt Malaysia Chronicle.

Mannen som körde lastbilen ska vara i 45-årsåldern och har gripits av polis, rapporterar brittiska Metro.


/
/
/
/
Senaste nytt

Hett svartlut läcker från bruk – "90 grader"

Polisen i Malmö rapporterar om bråk

"Bråk mellan ordningsvakt och allmänhet, Värnhem.", skriver polisen på sin hemsida.

Besökarna rasar över Sveriges största marknad: "Sjukt osmakligt"

Kiviks marknad har hamnat i blåsväder efter att ha planerat en smådjursmarknad. På sin Facebooksida söker de efter personer som kan tänka sig ställa ut och sälja djur en marknadsdag i sommar, vilket har fått besökarna att se rött.

Kablar i Röda havet förstörda

1 timme sedan
Tre undervattenskablar för telekommunikation har gått av i Röda havet.

Svagt nedåt på Wall Street

1 timme sedan
New York-börsen backade på handelsveckans första dag, men de ledande indexen flyttade sig inte mycket. Breda S&P 500-index tappade 0,1 procent, Dow Jones industriindex 0,3 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex 0,4 procent.

Israel: 450 terrorister anställda av FN-organ

2 timmar sedan
Israels militär anklagar FN:s organ för palestinska flyktingar, Unrwa, för att ha över 450 "terrorister" anställda. Organet hävdar samtidigt att israeliska myndigheter torterat dess personal under förhör.