Gruppsex och våld – så ska danskarnas tvingas till att rösta

I Danmark försöker man skapa buzz kring EU-valet – men inte riktigt på ett sätt som hade använts i Sverige.


Och i Sverige

Som en jämförelse kan du se valinformation från den svenska valmyndigheten här.

Man kan väl säga att den är aningen mer korrekt än den danska versionen.

Hur får man egentligen folket att släpa sig till valurnorna den 25 maj för att rösta i EU-valet? Danska Folketinget, motsvarigheten till den svenska Riksdagen, trodde sig ha svaret och publicerade en reklamfilm, som man bland annat länkade från sin officiella Facebooksida

Ett litet klipp som visade hur den kopulerande "hjälten" Voteman helt enkelt tog till våld för att göra det klart att det är viktigt att att rösta. Annars får man nämlingen stryk.

Plockades ned

Det hela visade sig till slut vara lite väl magstarkt och Folketingets talman Mogens Lykketoft skriver nu på Facebooksidan att klippet rört upp rejäla känslor i sociala medier och att man i framtiden "måste visa större omsorg" kring vad man väljer att lägga upp.

Klippet har också plockats ned från Folketingets egna Youtubekanal.

Det betyder dock inte att det är borta från Youtube.

Det är inte heller det enda lite udda klippet som har gått att hitta via just Folketingets kanaler. Eller vad sägs om det här lilla klippet som man publicerade innan det senaste valet i Danmark?

Ett klipp som visats nätta 211 000 gånger. Bra spridning, får man väl lov att säga.

Man kan väl utan tvivel säga att det nya, och numera bortplockade, klippet från Folketinget påminner rätt mycket om det här klippet från South Park.

Med den lilla skillnaden att det drev med den högst verkliga och seriöst menade "Vote or Die-kampanjen" som Sean “P. Diddy” Combs låg bakom.

Folketinget verkade inte skämta.

STEEEEEEEEEEEM! Stem! Stem! Stem!

Val
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!