Par blev så provocerade av kvinnans ammande att de gick till angrepp.
1 av 3
Par blev så provocerade av kvinnans ammande att de gick till angrepp. - Foto: Hasse Holmberg / TT
Offentlig amning kan verka naturligt för någon, men provocera en annan.
2 av 3
Offentlig amning kan verka naturligt för någon, men provocera en annan. - Foto: TT
En ammande mamma.
3 av 3
En ammande mamma. - Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG

Mamma ammade sin son – blev attackerad

Rätt eller fel, naturligt eller provocerande. Offentlig amning väcker till och från starka känslor. Nu har en mamma blivit verbalt attackerad när hon ammade sin son.


Vett & etikett vid amning

Folkvettsexperten Magdalena Ribbing har tidigare sagt att hon inte har något emot mödrar som ammar offentligt. Hon har dock gett rådet till mammor att ta lite hänsyn till omgivningen och amma diskret om de befinner sig på en plats där amning inte förväntas. Förslagsvis hitta en ”lugnare vrå” – inte minst "för babyns skull".

LONDON. Det var häromdagen som 27-åriga Rhea Holley satt och fikade med en vän och annan nybliven mamma på ett av kafékedjan Costas fik i Purley i södra London.

Hennes 11 månader gamla son Arthur vaknade då till och var lite ledsen och orolig. Holley, som visste om att kafét var "amningsvänligt", började då amma sin son. 

Det hon inte visste var det till synes självklara beslutet skulle resultera i tårar.

Kallade henne för slampa

Ett par i 60-årsåldern blev nämligen så äcklade och provocerade att de inom loppet av några sekunder gick till verbalt angrepp. De kallade henne för slampa, sa att hon var äcklig och att hon inte borde amma offentligt.

Holley, som kommer från Kent i sydöstra England, blev så ledsen och uppriven att hon lämnade kafét i tårar.

Paret tillrättavisat

Hon säger till Daily Mail att hon senare pratat med anställda på kafét som efter det inträffade tillrättavisade det äldre paret.

En talesperson för kafékedjan har senare kommenterat händelsen:

– Vi har alltid varit väldigt glada över mammor som ammar i våra lokaler, att kunna erbjuda en familjevänlig miljö som är pefekt för mammor som vill ta det lugnt med deras barn, säger talespersonen till brittiska Metro.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

2 timmar sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.