Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mamma ammade sin son – blev attackerad

- 06/06/2014, 19:08
Par blev så provocerade av kvinnans ammande att de gick till angrepp.
1 av 3

Par blev så provocerade av kvinnans ammande att de gick till angrepp.

Hasse Holmberg / TT

Offentlig amning kan verka naturligt för någon, men provocera en annan.
2 av 3

Offentlig amning kan verka naturligt för någon, men provocera en annan.

TT

En ammande mamma.
3 av 3

En ammande mamma.

FOTOGRAFERNA HOLMBERG

Rätt eller fel, naturligt eller provocerande. Offentlig amning väcker till och från starka känslor. Nu har en mamma blivit verbalt attackerad när hon ammade sin son.

LONDON. Det var häromdagen som 27-åriga Rhea Holley satt och fikade med en vän och annan nybliven mamma på ett av kafékedjan Costas fik i Purley i södra London.

Hennes 11 månader gamla son Arthur vaknade då till och var lite ledsen och orolig. Holley, som visste om att kafét var "amningsvänligt", började då amma sin son. 

Det hon inte visste var det till synes självklara beslutet skulle resultera i tårar.

Kallade henne för slampa

Ett par i 60-årsåldern blev nämligen så äcklade och provocerade att de inom loppet av några sekunder gick till verbalt angrepp. De kallade henne för slampa, sa att hon var äcklig och att hon inte borde amma offentligt.

Holley, som kommer från Kent i sydöstra England, blev så ledsen och uppriven att hon lämnade kafét i tårar.

Paret tillrättavisat

Hon säger till Daily Mail att hon senare pratat med anställda på kafét som efter det inträffade tillrättavisade det äldre paret.

En talesperson för kafékedjan har senare kommenterat händelsen:

– Vi har alltid varit väldigt glada över mammor som ammar i våra lokaler, att kunna erbjuda en familjevänlig miljö som är pefekt för mammor som vill ta det lugnt med deras barn, säger talespersonen till brittiska Metro.