Drogen gör enligt uppgift personer väldigt aggressiva.
1 av 2
Drogen gör enligt uppgift personer väldigt aggressiva. - Foto: Montage
Drogen har det karakterisitiska snapchat-spöket på sig.
2 av 2
Drogen har det karakterisitiska snapchat-spöket på sig.

Fyra till sjukhus efter ny farlig Snapchat-drog

Den nya drogen känns igen på det glada Snapchat-spöket, och är döpt efter den populära appen med samma namn. Men pillren har visat sig vara allt annat än harmlösa.


En populär app

Snapchat används för att skicka bilder och filmer som mottagaren inte kan spara. Meddelandena syns i endast tio sekunder. Om mottagaren tar en skärmdump får avsändaren ett meddelande om att det hänt. Appen har på kort tid växt sig starkt på en marknad med hård konkurrens.

AUSTRALIEN. Den här veckan fördes minst fyra personer till sjukhus efter att ha tagit den nya drogen som kallas "Snapchat". Den är döpt efter bilddelningsappen med samma namn och har det kända spöket tryckt på sig. Men den är inte i närheten av så harmlös som den den omåttligt populära appen.

– Polisen fick i går kväll flera rapporter om personer som betett sig på ett underligt och irrationellt sätt, sa poliskommissarien Clint Sims, vid divisionen för droger och organiserad brottslighet, i går kväll till Daily Telegraph.

Blev aggresiva och disorienterade

– De här personerna verkade bli väldigt aggressiva och disorienterade efter att ha intagit drogen och fördes till Royal Darwin Hospital, sa han vidare.

En ansvarig vid nattskiftet vid sjukhuset i Norra Australien har bekräftat till Daily Dot att drogen är äkta och att uppgifterna stämmer. Hon ville dock inte gå vidare in på de intagnas hälsotillstånd.

Lite är känt om drogen

Snapchat-drogen finns enligt uppgift i två färger: rosa och blå med gröna fläckar – och förstås, det karakteristiska spöket. Lite är än så länge känt om den.

– Jag såg två fullvuxna, välbyggda män bli tagna till sjukhus i går kväll efter att ha tagit dessa. Människor kommer att dö den här helgen om ingen säger någonting, sa en person till The Telegraph.

I april blev även en skotsk man intagen på sjukhus – då efter att ha tagit flertalet ecstacy-tabletter med Bitcoin-loggan tryckt på, enligt Daily Dot.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.