Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fyra till sjukhus efter ny farlig Snapchat-drog

Drogen gör enligt uppgift personer väldigt aggressiva.
1 av 2

Drogen gör enligt uppgift personer väldigt aggressiva.

Montage

Drogen har det karakterisitiska snapchat-spöket på sig.
2 av 2

Drogen har det karakterisitiska snapchat-spöket på sig.

Nyheter | 06/06/2014 21:18

Den nya drogen känns igen på det glada Snapchat-spöket, och är döpt efter den populära appen med samma namn.
Men pillren har visat sig vara allt annat än harmlösa.

AUSTRALIEN. Den här veckan fördes minst fyra personer till sjukhus efter att ha tagit den nya drogen som kallas "Snapchat". Den är döpt efter bilddelningsappen med samma namn och har det kända spöket tryckt på sig. Men den är inte i närheten av så harmlös som den den omåttligt populära appen.

– Polisen fick i går kväll flera rapporter om personer som betett sig på ett underligt och irrationellt sätt, sa poliskommissarien Clint Sims, vid divisionen för droger och organiserad brottslighet, i går kväll till Daily Telegraph.

Blev aggresiva och disorienterade

– De här personerna verkade bli väldigt aggressiva och disorienterade efter att ha intagit drogen och fördes till Royal Darwin Hospital, sa han vidare.

En ansvarig vid nattskiftet vid sjukhuset i Norra Australien har bekräftat till Daily Dot att drogen är äkta och att uppgifterna stämmer. Hon ville dock inte gå vidare in på de intagnas hälsotillstånd.

Lite är känt om drogen

Snapchat-drogen finns enligt uppgift i två färger: rosa och blå med gröna fläckar – och förstås, det karakteristiska spöket. Lite är än så länge känt om den.

– Jag såg två fullvuxna, välbyggda män bli tagna till sjukhus i går kväll efter att ha tagit dessa. Människor kommer att dö den här helgen om ingen säger någonting, sa en person till The Telegraph.

I april blev även en skotsk man intagen på sjukhus – då efter att ha tagit flertalet ecstacy-tabletter med Bitcoin-loggan tryckt på, enligt Daily Dot.