Amy Redwine firar dottern Violet Burkharts student i samma klänning som skolan förbjudit.
1 av 2
Amy Redwine firar dottern Violet Burkharts student i samma klänning som skolan förbjudit. - Foto: Facebook: amy.redwine.7
Mamma och dotter i den svartblommiga klänningen.
2 av 2
Mamma och dotter i den svartblommiga klänningen. - Foto: facebook: amy.redwine.7

Mamma bar dotterns otillåtna klänning på skolavslutningen

Skolan tyckte att den blommiga sommarklänningen var alldeles för kort – då bar mamman den på dotterns examensdag.


Fick inte gå på skolbalen – hade för stora bröst

Nyheter24 har tidigare skrivit om amerikanska Brittany Minders, som enligt skolan hade för stora bröst för att få gå på high school-balen. Läs om pappans ifrågasättande och hennes egen reaktion här.

LEXINGTON. Violet Burkhart klädde upp sig för sin sista dag på Central Davidson High School i amerikanska Lexington i North Carolina. Men i stället för en glädjefylld och speciell sista dag i skolan slutade det i tårar – lärarna tyckte att hennes klänning var för kort och opassande.

"Jag tänker ha den framför alla"

Violet hade utan några som helst problem haft på sig klänningen i skolan tidigare. Denna gång gick det tydligen inte för sig. Hennes mamma, Amy Redwine, rasade då på skolans agerande och bestämde sig för att stå upp för henne. Så hon bar den svartblommiga klänningen på dotterns examen, skriver Buzzfeed.

– Om jag trodde att den här klänningen var opassande skulle jag aldrig ha låtit henne bära klänningen, sa hon till lokala reportrar och fortsatte:

– Jag tänker ha den på mig framför alla och vara stolt, precis som hon skulle ha fått vara på hennes sista dag.

Bar den med stolthet

Amy Redwine lade sedan upp bilder på sig själv i klänningen på Facebook och ser, av bilderna att döma, ut att ha burit den med lika mycket stolthet som hon kände inför dotterns stora dag. 

Men hon säger sig inte vara arg över klädkoden, utan mer besviken över skolans agerande på Violets sista skoldag.

Skolan har ännu inte kommenterat kontroversen, skriver Buzzfeed.

/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.