Här är duschbussen för hemlösa

- 22/07/2014, 18:32
Bussen som erbjuder hemlösa duschar.

Bussen som erbjuder hemlösa duschar.

Faksimil Instagram

Nu finns det en buss som byggts om till badrum utrustat med dusch för hemlösa. – Det är en underbar känsla att kunna erbjuda folk något så enkelt men ändå viktigt.

USA. I San Francisco har en ideell organisation renoverat en gammal buss och byggt om den till två badrum. Syftet är att ha ha en mobil plats dit hemlösa personer kan vända sig för att ta en dusch.

– Om du är hemlös så lever du på gatan och är smutsig. Du försöker förbättra dina omständigheter, men du kan inte gå på jobbintervju och söka lägenhet, säger Doniece Sandoval, grundaren av organisationen Lava Mae, som står bakom initiativet, till Huffington Post och fortsätter:

– Du blir bortkopplad från känslan av mänsklighet. 

Sponsrad av Google

Bussen har till största del finansierats av privata donationer och däribland har Google sponsrat med pengar. Företaget har tidigare fått kritik och deras egna personalbussar har setts som en symbol för ekonomisk ojämlikhet.

"Det är en underbar känsla"

En av de första som provade att kliva om bord på bussen var militärveteranen Ralph Brown, som varit hemlös i ungefär ett år.

– När folk flyttar på sig när du sätter dig bredvid dem så är det dags att ta en dusch, säger Brown till Huffington Post.

Han berättar också att han mådde mycket bättre efter besöket på bussen.

– Deras ansikten strålar. De är oerhört tacksamma. Det är en underbar känsla att kunna erbjuda folk något så enkelt men ändå viktigt, säger Sandoval till Huffington Post om de hemlösa som hittills har besökt bussen.