Här är duschbussen för hemlösa

Nu finns det en buss som byggts om till badrum utrustat med dusch för hemlösa. – Det är en underbar känsla att kunna erbjuda folk något så enkelt men ändå viktigt.


Hemlöshet

Enligt en undersökning fanns det 2013 över 6500 hemlösa personer i San Francisco.

I Sverige levde under 2013 cirka 34 000 människor i hemlöshet, men mörkertalet är enligt Stockholm Stadsmission stort. 

USA. I San Francisco har en ideell organisation renoverat en gammal buss och byggt om den till två badrum. Syftet är att ha ha en mobil plats dit hemlösa personer kan vända sig för att ta en dusch.

– Om du är hemlös så lever du på gatan och är smutsig. Du försöker förbättra dina omständigheter, men du kan inte gå på jobbintervju och söka lägenhet, säger Doniece Sandoval, grundaren av organisationen Lava Mae, som står bakom initiativet, till Huffington Post och fortsätter:

– Du blir bortkopplad från känslan av mänsklighet. 

Sponsrad av Google

Bussen har till största del finansierats av privata donationer och däribland har Google sponsrat med pengar. Företaget har tidigare fått kritik och deras egna personalbussar har setts som en symbol för ekonomisk ojämlikhet.

"Det är en underbar känsla"

En av de första som provade att kliva om bord på bussen var militärveteranen Ralph Brown, som varit hemlös i ungefär ett år.

– När folk flyttar på sig när du sätter dig bredvid dem så är det dags att ta en dusch, säger Brown till Huffington Post.

Han berättar också att han mådde mycket bättre efter besöket på bussen.

– Deras ansikten strålar. De är oerhört tacksamma. Det är en underbar känsla att kunna erbjuda folk något så enkelt men ändå viktigt, säger Sandoval till Huffington Post om de hemlösa som hittills har besökt bussen. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.