Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Föddes med huvudet upp och ner – det hindrar honom inte från att hjälpa andra

Claudio Vieira de Oliveira.

Claudio Vieira de Oliveira.

Barcroft Media

Nyheter | 01/09/2014 21:52

Han hade alla odds mot sig, men nu hjälper Claudio Vieira de Oliveira andra människor.

MONTE SANTO. 37-årige brasilianaren Claudio Vieira de Oliveira föddes med oddsen mot sig. Hans ben var deformerade och han kan knappt använda vare sig armar eller ben. Dessutom var hans huvud upp och ner, skriver brittiska Mirror.

"Gillar inte att vara beroende av andra"

Av läkarna fick hans mamma rådet att inte mata honom eftersom att de inte trodde att han skulle överleva. Men varken hon eller Claudio gav upp. Nu, nästan 40 år senare, jobbar han som motivationsföreläsare och hjälper andra.

– Sen jag var barn har jag alltid gillat att hålla mig igång och arbeta. Jag gillar inte att vara beroende av andra, säger han enligt Mirror.

Han är också en utbildad revisor och har även studerat utomlands. Det är först senare i livet som Claudio fått en ordentlig diagnos då läkarna konstaterat att han av en ovanlig sjukdom som orsakat sammandragningar som hindrat hans kropp från att utvecklas.

"Jag är en vanlig person"

Trots att han inte kan använda sig av en rullstol så lyckas han ta sig fram i livet.

– Genom hela livet har jag fått anpassa min kropp efter hur världen ser ut. Numera ser jag inte på mig mig själv som annorlunda– jag är en vanlig person, säger han enligt Mirror.

"Inte rädd"

Han berättar också att han inte ser saker upp och ner, och att det är något som han alltid måste påpeka i sina föreläsningar.

–Nuförtiden är det mycket enklare för mig att tala inför publik, jag är inte rädd för det längre och kan stolt säga att jag är en professionell talare som får inbjudningar från hela världen, säger Claudio till Mirror.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du hört talas om Claudio Vieira de Oliveira?