Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Drack Baileys – dömdes till fängelse för homosexualitet

- 16/09/2014, 17:27
Advokaten slår larm.
1 av 3

Advokaten slår larm.

Facebook / Systembolaget

Michel Touge menar att hans klienter döms lättvindigt.
2 av 3

Michel Touge menar att hans klienter döms lättvindigt.

Facebook

En klient ska ha dömts till fängelse efter att ha druckit Baileys.
3 av 3

En klient ska ha dömts till fängelse efter att ha druckit Baileys.

Systembolaget

Nu går en advokat ut och ifrågasätter rättssäkerheten.

Ni vet Baileys, den sliskiga likören? Den har märkligt nog blivit ett vapen för den kamerunska regimen i en bisarr jakt på homosexuella. Det hävdar i alla fall advokaten Michel Togue.

Enligt brittiska Mirror menar advokaten att myndigheterna använder alla möjliga sätt för att bevisa att folk faktiskt är homosexuella, även om andra "bevis" skulle saknas.

"Feminint beteende"

Bland annat säger han att män döms efter ha visat upp "feminint beteende" och det allra märkligaste tycks komma från ett av Tougues egna fall, skriver Mirror. Advokaten hävdar att en av hans klienter dömdes till fängelse efter att ha druckit Baileys – enligt domaren i fallet en kvinnlig dryck.

Drivs på av kyrkan

Togue menar på att hatet mot homosexuella i landet drivs på av religiösa sekter, tidigare har landets ärkebiskop sagt att det är "skamfullt", och att polisen mycket sällan lyckas gripa någon på bar gärning. I stället döms människor baserade enbart på anklagelser, säger Togue till Think Progress.