- Foto: Montage/Youtube

Krama bort dina fördomar – här är den rörande videon som värmer ditt hjärta

Med förhoppningen om att minska fördomar om Islam gjordes ett socialt experiment. Här är det värmande resultatet!


Experimentet, som gjordes av Time Vision, visar en muslimsk man som står med ögonbindel ensam på en folktät gata. Bredvid mannen står två skyltar. På den ena står det "jag är muslim och är stämplad som terrorist" och på den andra "jag litar på dig, litar du på mig? Ge mig en kram"


Bildkälla: Youtube

"Rörande respons"

Videon visar hur människorna som passerar läser skyltarna. Några går förbi utan att stanna, men många andra snannar för att ge mannen en kram. 

– Responsen var rörande och inspirerande säger AsoOmii Jay, som ligger bakom idén till experimentet. 

Syftet med den rörande videon är att sprida medvetenhet om islamofobi och samtidigt försöka minska fördomarna, skriver brittiska Metro

/
/
/
/
/
/
Blev du rörd av experimentet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Danske Bank: Vi går mot bättre tider

Ny explosion i Stockholmsområdet

Två personer har, enligt polisen, lindriga skador efter en detonation utomhus vid ett flerfamiljshus i Larsberg på Lidingö utanför Stockholm strax före fyratiden på tisdagsmorgonen.

Tre knivskadade i Skellefteå

1 timme sedan
Tre män i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit skurna, förmodligen med en kniv, i Skellefteå. Polisen har gripit en misstänkt, en man i samma ålder som de skadade.

Gäng försöker ta kontroll över flygplats i Haiti

1 timme sedan
Tungt beväpnade gäng öppnade på måndagen eld mot polis och soldater i ett försök att ta kontroll över Haitis största flygplats, Toussaint Louvertures, som stängdes till följd av händelserna.

Blandat på Asiens börser

1 timme sedan
Utvecklingen på de ledande börserna i Asien var blandad i förmiddagshandeln på tisdagen.

Miljardstämning mot Elon Musk

1 timme sedan
Flera tidigare ex-toppchefer på Twitter stämmer Elon Musk för uteblivna ersättningar och avgångsvederlag på 128 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor. Det rapporterar CNBC.