Det här japanska cykelgaraget! Wow!

Att få sin cykel stulen suger, men tänk om det skulle finnas en lösning på problemet? I Japan har ett företag nu uppfunnit något som håller cyklarna i säkert förvar.


Många av oss har varit där – efter en lång dag på jobbet kommer du ut på gatan endast för att upptäcka att din cykel är borta. Cykelstölder sker överallt och det är lika frustrerande varje gång. Men för invånarna i Japan kan problemet nu vara ett minne blott, enligt Mashable.com.


Bildkälla: Youtube

Japan har länge haft cykelgarage under stadens gator där invånarna kan förvara sina cyklar, men nu är de tagna till en helt ny nivå. Företaget "Giken Seisakusho" har uppfunnit en ekologisk, jordbävningssäker cykelförvaring som kan hålla upp till 204 normalstora cyklar. 


Bildkälla: Youtube

Cyklisten lämnar in sin cykel på markplan och den sätts fast i en maskin som för ner den under jorden. Cykeln parkeras på 13 sekunder och den är i säkert förvar tills du kommer tillbaka och hämtar ut den igen. 

Garaget styrs av ett kortsystem och det kostar 1 800 yen i månaden, vilket motsvarar ungefär 134 kronor, enligt Mashable.com

Se den coola videon nedan där maskinen parkerar din cykel!  


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att vi i Sverige skulle behöva sådana här cykelställ?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

1 timme sedan
Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.