Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 sviniga länder som är polare med Nordkorea

- 22/03/2015, 17:19
"Hej-hej!"
1 av 6

"Hej-hej!"

TT

1.
2 av 6

1.

TT

2.
3 av 6

2.

TT

3.
4 av 6

3.

TT

4.
5 av 6

4.

TT

5.
6 av 6

5.

TT

Det är lätt att tro att Nordkorea inte har några polare. Det är inte sant – det är bara det att de har rätt osofta polare.

1. Ryssland

Klart att Ryssland och Nordkorea är polare! Varför skulle de inte vara det, liksom? För att toppa det hela kan en ju passa på att påpeka att de båda länderna till och med utnämnt 2015 till ett "vänskapsår". Vad det innebär? Tja, enligt CNN så kan det bli så att Kim Jong-un drar till Moskva på ett statsbesök. Och dessutom planerar de båda länderna att öka handeln. Rejält. Det hade en ju inte trott...

Bild: TT

2. Syrien

Jodå, Nordkorea är även kompisar med Bashar al-Assad. Enligt CNN så går det inte en vecka utan att landet i stats-tv berättar om hur bra relationer de har med Assad – och en delegation från Nordkorea ska ha besökt Syrien så sent som i början av mars.

Bild: TT

3. Iran

But of course. Enligt CNN har Nordkorea och Iran haft bra relationer under lång tid, vilket fått USA att oroa sig för ett eventuellt kärnvapensamarbete mellan de båda länderna. Bilden nedan visar ett möte mellan Irans president Hassan Rouhani och Nordkoreanska gäster i september förra året.

Bild: TT

4. Vitryssland

Vitryssland under president Alexander Lukasjenkos har enligt Dagens Nyheter kallats för "Europas sista diktatur" – och då är det klart att man även ska ha goda relationer med diktaturen i Nordkorea. Faktum är att Nordkoreas utrikesminister Ri Su Yong var på besök i Vitryssland så sent som förra veckan, skriver CNN.

Bild: TT

5. Kuba

Och när utrikesminister Ri ändå var ute och åkte var han även i Ryssland – och på Kuba. Det Kuba som landet haft goda relationer med sedan 60-talet, och enligt CNN träffade nordkoreanen till och med Kubas president Raul Castro.

Bild: TT