Tidigare protester. OBS. Genrebild
1 av 2
Tidigare protester. OBS. Genrebild - Foto: TT Bild
På flera håll i Indien är kvinnor rädda för att gå ut själva.
2 av 2
På flera håll i Indien är kvinnor rädda för att gå ut själva. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Våldtog ung kvinna – dömdes till fem slag med sko av byledare

En 25-årig man ska ha våldtagit en kvinna i Haryana, Indien, och dömdes till fem slag av en sko.


HARYANA. Våldtäktsfall och absurt lindriga straff fortsätter att skaka Indien.

Den 25 mars var en 19-årig kvinna ute på ett fält för att hämta djurfoder. Det var då hennes 25-årige granne ska ha våldtagit henne, skriver India Today.

Kvinnans familj kontaktade polisen, men blev tillsagda att ta kontakt med byns ledare, en så kallad Panchayat, istället. Byns ledare är en man vid namn Mahipal.

Han ska ha ordnat ett möte, där även polis fanns på plats, där det bestämdes att mannen skulle straffas med fem slag av en sko. Det bedömdes sjukt nog som ett rimligt straff för brottet.

Invånarna i byn vill inte berätta så mycket om händelsen, men Mahipal bekräftar att det ordnades ett möte, men att det handlade om "ett gräl och inte en våldtäkt" och att det "rede ut sig i närvaro av två poliser".

Polisen säger dock att de inte närvarat på mötet. Enligt dem går det inte att fastställa att det har skett någon väldtäkt.

– Jag vet inte vem som spred det här ryktet. Hon har inte berättat något för kvinnorättsorganisationen. Hon blev varken våldtagen eller trakaserad. Fem poliser var där och frågade om händelsen. När hon inte säger nånting, hur kan vi då säga att hon blev våldtagen? säger polischefen Arun Singh Nehra till tidningen.

En person från en indisk kvinnoorganisation vid namn Suman Dahiya ska ha varit ute och hälsat på kvinnan och hennes familj, men ville inte berätta om händelsen. Hon misstänker att familjen har blivit tillsagda att hålla tyst om händelsen.

– Offret vill inte berätta vad som har hänt. Ingen medicinsk undersökning har gjorts hittills. Hon har nu ändrat sitt uttalande, säger Dahiya

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.