1 av 3
- Foto: Ap / TT
2 av 3
- Foto: Ap / TT
3 av 3
- Foto: Ap / TT

Högt uppsatt advokat: "Homoäktenskap dödar"

Samkönade bröllop är dödliga, och de leder till extremt många aborter. Det hävdar en högt uppsatt advokat.


Enligt den konservative amerikanske advokaten Gene Schaerr är homoäktenskap dödliga, och leder till ungefär 900 000 aborter i USA, skriver The Independent. Logiken som han använder för att komma fram till det är inte helt enkel att få ihop, men vi ger det ett försök.

Gene menar att om antalet samkönade äktenskap ökar kommer aborterna också att öka på grund av att färre mödrar gifter sig. Heteroäktenskapen blir helt enkelt färre eftersom det blir färre män på marknaden. Det leder till att det blir fler graviditeter utanför äktenskap, och kvinnor som inte är gifta utför fler aborter än gifta kvinnor.

Vidare menar advokaten att om homosexuella får gifta sig undermineras också normer i samhället som uppmuntrar till heterosexuella bröllop. Dessa heterosexuella normer är enligt Gene monogami, barn inom äktenskapet och biologiska band. Omvänt är alltså då homosexuella normer otrohet, barn utanför äktenskap och icke-biologiska band till varandra.

Gene är inte vem som helst, utan han har tidigare jobbat med en domare i Högsta Domstolen, och nu har han uppmanat Högsta Domstolen att inte erkänna att homosexuella har en konstitutionell rättighet att gifta sig.

Suck.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler tror på stigande bopriser

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

2 timmar sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.