Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Högt uppsatt advokat: "Homoäktenskap dödar"

- 25/04/2015, 11:03
1 av 3

Ap / TT

2 av 3

Ap / TT

3 av 3

Ap / TT

Samkönade bröllop är dödliga, och de leder till extremt många aborter. Det hävdar en högt uppsatt advokat.

Enligt den konservative amerikanske advokaten Gene Schaerr är homoäktenskap dödliga, och leder till ungefär 900 000 aborter i USA, skriver The Independent. Logiken som han använder för att komma fram till det är inte helt enkel att få ihop, men vi ger det ett försök.

Gene menar att om antalet samkönade äktenskap ökar kommer aborterna också att öka på grund av att färre mödrar gifter sig. Heteroäktenskapen blir helt enkelt färre eftersom det blir färre män på marknaden. Det leder till att det blir fler graviditeter utanför äktenskap, och kvinnor som inte är gifta utför fler aborter än gifta kvinnor.

Vidare menar advokaten att om homosexuella får gifta sig undermineras också normer i samhället som uppmuntrar till heterosexuella bröllop. Dessa heterosexuella normer är enligt Gene monogami, barn inom äktenskapet och biologiska band. Omvänt är alltså då homosexuella normer otrohet, barn utanför äktenskap och icke-biologiska band till varandra.

Gene är inte vem som helst, utan han har tidigare jobbat med en domare i Högsta Domstolen, och nu har han uppmanat Högsta Domstolen att inte erkänna att homosexuella har en konstitutionell rättighet att gifta sig.

Suck.