Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är vinnarna i det brittiska valet

1 av 4

TT/Ap

David Cameron.
2 av 4

David Cameron.

TT/Alastair Grant

Ed Miliband.
3 av 4

Ed Miliband.

TT/Jon Super

Ukips Nigel Farage.
4 av 4

Ukips Nigel Farage.

TT/Ap

Nyheter | 08/05/2015 07:37

På torsdagen gick britterna till val – nu är resultatet här.

Valet i Storbritannien spåddes bli extremt tajt och jämnt – det var vad alla mätningar tydde på. Men så blev det inte alls. I stället slutade valet med en riktig succé för premiärministern David Cameron och hans konservativa Tory-parti. Enligt BBC:s beräkningar kommer partiet nu faktiskt att få en eget majoritet med 325 av 650 mandat.

Bild: TT

Partiet som man skulle vara jämna med, Labour, plockar enligt samma undersökning hem 232 mandat – ett sällsynt dåligt val för Ed Miliband och hans polare. Bättre gick det för det skotska nationalistpartiet som i princip plockade hem samtliga skotska mandat och antagligen kommer att gå in i parlamentet med 56 mandat.

Bild: TT

Sämre gick det för Camerons tidigare samarbetspartners i Liberaldemokraterna och dess partiledare Nick Clegg som stannade på tolv mandat. Floppa verkar även främlingsfientliga och högerpopulistiska Ukip göra – enligt BBC lär de bara få två mandat.

Bild: TT

[removed][removed]