Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Här är vinnarna i det brittiska valet

1 av 4

TT/Ap

David Cameron.
2 av 4

David Cameron.

TT/Alastair Grant

Ed Miliband.
3 av 4

Ed Miliband.

TT/Jon Super

Ukips Nigel Farage.
4 av 4

Ukips Nigel Farage.

TT/Ap

Nyheter | 08/05/2015 07:37

På torsdagen gick britterna till val – nu är resultatet här.

Valet i Storbritannien spåddes bli extremt tajt och jämnt – det var vad alla mätningar tydde på. Men så blev det inte alls. I stället slutade valet med en riktig succé för premiärministern David Cameron och hans konservativa Tory-parti. Enligt BBC:s beräkningar kommer partiet nu faktiskt att få en eget majoritet med 325 av 650 mandat.

Bild: TT

Partiet som man skulle vara jämna med, Labour, plockar enligt samma undersökning hem 232 mandat – ett sällsynt dåligt val för Ed Miliband och hans polare. Bättre gick det för det skotska nationalistpartiet som i princip plockade hem samtliga skotska mandat och antagligen kommer att gå in i parlamentet med 56 mandat.

Bild: TT

Sämre gick det för Camerons tidigare samarbetspartners i Liberaldemokraterna och dess partiledare Nick Clegg som stannade på tolv mandat. Floppa verkar även främlingsfientliga och högerpopulistiska Ukip göra – enligt BBC lär de bara få två mandat.

Bild: TT

[removed][removed]