Ny drog fick man att springa naken och ha sex med ett träd

- 19/05/2015, 13:59
Ger märkliga effekter.
1 av 3

Ger märkliga effekter.

TT

Flakka, beslagtaget av polis.
2 av 3

Flakka, beslagtaget av polis.

TT / Ap

Polisen i Florida är oroliga.
3 av 3

Polisen i Florida är oroliga.

TT/Ap

Det här verkar verkligen inget vidare.

Nu händer det konstiga saker i Florida igen. En ny syntetisk drog som enligt AP kallas för "flakka" börjar bli allt mer populär i den amerikanska delstaten.

Och den verkar ge en hel del riktigt udda bieffekter. AP rapporterar om en man som sprang naken genom ett bostadsområde innan han försökte ha sex med ett träd, innan han avslutningsvis förklarade för polisen att han i själva verket var asaguden Tor.

Bild: TT

Mycket konstigt. En annan man ska enligt AP ha gripits efter han naken rusat genom ett annat bostadsområde i Florida, då övertygad om att han jagades av schäfrar.

Det värsta med det hela är att flakka är relativt billigt – och dessutom lätt att få tag på, oftast via posten. Något som gör att användandet av drogen, som först dök upp 2013, ökar.

– De som tar den har ingen kontroll över sina handlingar, de kan inte kontrollera sina tankar, säger Don Maines, en drogbehandlingsrådgivare som jobbar för polisen i Fort Lauderdale, till AP.

Bild: TT

Men alla är inte riktigt lika oroade. Vox har kontaktat bland annat Peter Reuter, en drogexpert knuten till University of Maryland, som pekar på att det egentligen inte finns tillräckligt med forskning.

– Det är allmänt känt att varje ny drog alltid är den farligaste som någonsin dykt upp. Det är en rädsla för det okända. Jag är säker på att det är en läskig drog, men värre en metamfetamin? Det säger mycket, säger Reuter till Vox och fortsätter:

– Det här brukar vara nischade droger som försvinner ganska snabbt.