1 av 3
2 av 3
3 av 3

Hon köpte en påse druvor – fick med sig känd giftspindel hem

Påsen innehöll mer än bara frukt.


En kvinna i USA skulle bara köpa lite vindruvor, men det slutade med att hon hamnade på sjukhus, skriver WPTZ.

Det var den berömda giftspindeln "Svart änka" som hade bosatt sig bland affärens vindruvor. När den 21-åriga kvinnan gick hem med frukten kröp spindeln upp längs hennes arm och bet henne.


Bildkälla: Faksimil WPTZ

Svart änka är en giftig spindel som lätt känns igen genom ett rött märke på magen, som liknar ett timglas. Deras bett är sällan dödligt för människor, och även i det här fallet slutade det lyckligt. Kvinnan har fått lämna sjukhuset och kommer att bli helt bra.

Får många är så klart stora spindlar i frukten en riktig mardröm, men det händer faktiskt att giftiga spindlar hittas också i Sverige. Och svarta änkor är faktiskt inget att leka med.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rädd för spindlar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Finlands president: Tala mindre om krig

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Strömningstjänsten Spotify redovisar en rörelsevinst på 168 miljoner euro för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 156 miljoner euro under motsvarande kvartal 2023.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.