1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
- Foto: Ap
5 av 5
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Till och med flygplan går tydligen att laga med silvertejp

Eller ja, typ "silvertejp".


Tänk dig själv att du lassat ombord dig själv på ett flygplan och förbereder dig för att planet ska lyfta. Du kanske är på väg mot en mysig semester, vad vet vi. Men sen kikar du ut genom det lilla runda fönstret och får syn på det här. En snubbe som står och och fixar motorn med något som påminner väldigt mycket om silvertejp.


Det finns ju en risk för att du eventuellt blir lite, lite tokigt livrädd. Men det är uppenbarligen chill – flygbolaget easyJet svarade nämligen att det bara var lite kosmetiskt fix. För det vet ju alla, ser det fult ut är det bara att slänga på lite silvertejp.



Så skönt! Det visade sig dock senare (tyvärr?) att det inte alls handlar om vanlig hederlig silvertejp. Independent skriver att det i själva verket handlar om en slags aluminiumtejp som ofta används för att laga små fel på flygplan. Det är ju bra – men det hade varit roligare om det verkligen var silvertejp.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.