James Stennett  är en riktig hjälte.
1 av 2
James Stennett är en riktig hjälte. - Foto: © london-fire
Här sitter han med den lilla bebisen som ska heta Jamie och hennes mamma Richlove Agyei.
2 av 2
Här sitter han med den lilla bebisen som ska heta Jamie och hennes mamma Richlove Agyei. - Foto: © london-fire

Hon skulle föda på trottoaren – då grep brandmannen in

Nu ska den lilla flickan döpas efter honom.


När brandmannen James Stennett var på väg hem från sitt arbetspass såg han gravida Richlove Agyei liggandes på trottoaren där hon fallit ihop av smärta, skriver Daily Mail.

– Det var bara cirka en halv kilometer från stationen och det var en kvinna som låg på trottoaren och som helt klart var på väg att föda, säger James Stennett.

Han sprang tillbaka till sina brandkollegor för att berätta vad som var på väg att ske och femton minuter senare hade Richlove fött en frisk flicka. Nu ska hon döpa barnet till Jamie för att hylla brandmannen.

– Jag var riktigt orolig eftersom att jag hade ett högt blodtryck och trodde att något skulle hända men James var underbar och jag kände mig avslappnad med tanke på allt, säger hon till Evening Standard skriver Daily Mail.

Under födseln så använde sig James och hans kollegor av en brandbil för att skärma av kvinnan från alla andra så att hon kunde få lite avskildhet.

– Vi gjorde det varmt och skönt för henne och en barnmorska som passerade stannade också upp för att hjälpa.

Efter en stund kom flickan ut i världen med hjälp av brandmannen James och hans kollegor. Han säger att det var ett av de enklaste arbeten som han varit inblandad i, samtidigt hyllar han alla från allmänheten som stannade till att hjälpa.

– Av alla gånger jag fått hjälpa gravida kvinnor är det här en av de enklaste gångerna men det är bara för att alla samarbetat, säger han enligt Daily Mail och fortsätter:

– Alla hjälpte mig med det jag behövde och det gick bra för att alla ställde upp.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hjälpt någon att föda någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.