Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sextrakasserades av chefen – svensk kvinna får 150 miljoner kronor

- 30/06/2015, 22:30 -
Kvinna får skadestånd. Obs, genrebild.

Kvinna får skadestånd. Obs, genrebild.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Tvingades ha på sig åtsittande kläder.

En ung svensk kvinna stämde sin före detta arbetsgivare, enligt Expressen en "känd Wall street-profil", på 75 miljoner dollar i slutet av förra året efter att han bland annat sextrakasserat henne.

Nu rapporterar ett flertal utländska medier att kvinnan kommer att få ut omkring 18 miljoner dollar, cirka 150 miljoner svenska kronor i skadestånd, det har en federal amerikansk domstol slagit fast.

I stämningsansökan ska kvinnan ha pekat på att den 43-årige chefen krävde att hon skulle ha på sig åtsittande kläder på jobbet och ständigt försökte få henne att ha sex med honom. Enligt Expressen stod det även att hon i slutet av 2013 "kände sig trängd och blev tvungen att ha sex med honom". När hon senare inte besvarade hans raggningsförsök fick kvinnan sparken.

Mannen har nekat till alla anklagelser men nu får han alltså betala för sina trakasserier, som förutom det sexuella inkluderade att mannen ska ha skrivit nedsättande blogginlägg om kvinnan och även sökt upp henne efter att hon sparkats från hans företag.

Däremot finner domstolen att mannen inte är skyldig till misshandel, vilket också var en del av stämningen.