Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skänker 63 000 kronor i semesterpengar till sina anställda – om de lovar att koppla av

- 09/07/2015, 11:05
Vill att hans anställda kopplar bort jobbet när de är på semester.
1 av 3

Vill att hans anställda kopplar bort jobbet när de är på semester.

TT Bild/Full Contact

Världens bästa chef?
2 av 3

Världens bästa chef?

Full Contact

Kanske man skulle bege sig hit med de pengarna?
3 av 3

Kanske man skulle bege sig hit med de pengarna?

TT NYHETSBYRÅN

VD:n vill att hans anställda åker iväg när de har semester.

VD:n över Denver-baserade tech-bolaget FullContact, Bart Lorang, måste helt klart vara en förebild för andra chefer där ute.

År 2012 införde han "Paid vacation", skriver Business Insider. Det innebär att hans anställda får, förutom 15 dagars betald semester och röda dagar, cirka 63 000 kronor att spendera på en semesterresa – utöver sin lön.

Men det finns såklart en "hållhake". De anställda får inte läsa sina mejl, sms:a eller ringa samtal – arbete är helt bannlyst. Du måste verkligen åka iväg på semester, annars får du inga pengar.

Bildkälla: TT bild

Och de anställda har inte speciellt svårt att uppfylla kraven, vilket presstalespersonen Brad McCarty sa till Washington Post förra året. Och enligt honom är det flera stora namn i teknikbranchen som har samma tanke – den anställdas lycka kommer före allt annat. Enligt honom kan man verkligen se vilket resultat en betald semester ger för en anställd.

– Människor skiner upp mer, arbetar hårdare, och är mer exalterade över att komma tillbaka i vardagen.

Enligt VD:n själv har det här bara gynnat hans företag.

– Om folk vet att de kommer koppla bort allt och vara otillgängliga under en period kan de ha det i åtanke när de hjälper till att bygga företaget, säger han till Business Insider.