Allan Friis och Quattro.
1 av 2
Allan Friis och Quattro. - Foto: Polisbild.
Strom har nu återförenats med sin familj.
2 av 2
Strom har nu återförenats med sin familj. - Foto: Polisbild.

Hjältehunden Quattro hittade försvunnen tvåårig pojke

En tvåårig pojke försvann från sitt hem.


Den tvåårige danske pojken Storm försvann från sitt hem på på onsdagen på en blå cykel. Han var försvunnen i sju timmar.

Sedan räddade hjälten Quattro honom, skriver Ekstabladet.

Quattro är en knappt fyraårig gammal schäferhund och polishund.

Pojken hittades knappt tre kilometer från sitt hem i ett skogsområde. Han sov i skogsområdet och var utmattad men annars välbehållen.

– Polishundar är tränade för sökningar som denna och blir naturligtvis glada när de hittar vad de söker, säger polischef Torben Wittendorff till Ekstrabladet.

Mer än 2 500 frivilliga sökte efter den försvunna pojken men det var Quattro och hans skötare Allan Friis som blev hjältarna i dramat.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Risk för nya ras i danska Børsen

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.