Roskildefestivalen. Obs. Genrebild.
1 av 4
Roskildefestivalen. Obs. Genrebild. - Foto: TT/Ap
Nu har danske Allan samlat ihop massvis med material från festivalen.
2 av 4
Nu har danske Allan samlat ihop massvis med material från festivalen. - Foto: TT/Ap
Det skickas nu till grekiska Lesbos.
3 av 4
Det skickas nu till grekiska Lesbos. - Foto: TT/Ap
Varje dag ankommer hundratals flyktingar till ön
4 av 4
Varje dag ankommer hundratals flyktingar till ön - Foto: TT/Ap

Allan, 31, skickade sovsäckar från Roskilde till flyktingar på Medelhavet

Danske Allan är en riktig hjälte!


Nyligen var det, precis som vanligt, festival i danska Roskilde och, precis som vanligt, lämnades en massa sovsäckar och liggunderlag kvar av festivalbesökarna. Saker som i år dock kommer till ovanligt stor nytta – tack vare 31-årige Allan Almajid, berättar danska TV2.

Han har nämligen sett till att 500 sovsäckar och liggunderlag fraktats ner till den grekiska öl Lesbos dit hundratals flyktingar anländer varje dag från länder som Syrien, Afghanistan och Irak.

– Om jag kan hjälpa dem med att få en sovsäck eller ett liggunderlag så tycker jag att det är det minsta jag kan göra, säger Allan till tv-kanalen.

Bild: TT

Idén fick han genom att prata med sin pappa Fahmy Almajid som själv rest ner för att hjälpa flyktingarna. När Fahmy berättade om vad som saknades, insåg Allan att Roskildefestivalen pågick, slog en signal till de festivalansvariga och sökte frivilliga på Facebook som kunde hjälpa honom att samla ihop grejerna.

Bild: TT

Och han fick stor respons, både från festivalen och en hel del frivilliga. Dessutom fick han ytterligare hjälp med att frakta ner materialet från resebolaget Spies som såg till att lasta lastbilar fulla med sovsäckar och liggunderlag.

Bild: TT

Nu hoppas Allan att han med sitt agerande kan inspirera andra till att hjälpa till – och han menar att det inte är så svårt.

– Jag hade i och för sig tur som fick hjälp av så många andra men det här har inte kostat mig ett öre, säger han till TV2.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

1 timme sedan
Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.