Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Planet stoppades – för att piloten var full

Arkivbild på ett av Air Baltics plan.

Arkivbild på ett av Air Baltics plan.

TT BILD

Nyheter | 09/08/2015 16:37

Hela besättningen på norska flyget var berusade.

Många resenärer hade hoppats på en solsemester på Kreta, men innan de hann åka stoppades flyget eftersom hela personalen var berusad.

Hela besättningen, inklusive kaptenen var berusade. Besättningen på fyra personer greps direkt och de 109 passagerarna fick resan inställd. En av de drabbade var Helena Therese Langeland.

– Jag blev ganska chockad. Det är överraskande att folk som har ett så stort ansvar i sitt jobb, inte tar det på allvar och har så lite arbetsmoral, säger hon till norska Dagbladet.

Det var bolaget Air Baltic som skulle gjort flygningen mellan Oslo och Kreta för charterbolaget Startour, vilka ser allvarligt på händelsen.

– Det är en väldigt allvarlig händelse, och det är bra att Gardemoens flygplats har goda rutiner för att fånga upp sådana här saker, säger Nora Aspengren, kommunikationsansvarig för Startour till tidningen.

Enligt polisen fick de ett tips om att kolla upp besättningen, som visade sig ha drygt 0.2 promille i blodet.

Är du rädd för att flyga?