Flera var oroliga för att avslöjas – två tog sitt liv-
1 av 2
Flera var oroliga för att avslöjas – två tog sitt liv- - Foto: tt bild/montage
Sen visade det sig det var färre kvinnor och män som var medlemmar – de flesta av kvinnorna ska ha varit fejkade profiler.
2 av 2
Sen visade det sig det var färre kvinnor och män som var medlemmar – de flesta av kvinnorna ska ha varit fejkade profiler. - Foto: SVENSKA DAGBLADET

Hackarna avslöjar: Så lurade dejtingsajten sina kunder

Det var inte så lätt att hitta sig någon att ha en affär med som man trodde.


Som Nyheter24 tidigare rapporterat om så fick uppemot 37 miljoner användare på dejtingsajten Ashley Madison sina uppgifter som adresser, användarnamn och lösenord uthängdanätet.

Detta ledde bland annat till att två av de uthängda personerna begick självmord och högt uppsatta amerikaner bad offentligt om ursäkt, skriver South China Morning Post.

Dessutom har det visat sig att det nästan var omöjligt att ha en otrohetsaffär med hjälp av sajten. Tydligen ska användarinformationen som läckt ut visat att det bara fanns fem miljoner kvinnor av alla medlemmarna, och många av dem ska även ha varit fejk. Precis det som hackarna själva gick ut med när de läckte uppgifterna.

Och det här är inte så ovanligt enligt konsulten David Evans som jobbat åt Ashley Madison. Att man betalar människor för att fejka profiler förekommer.

– Massor av dejtinsajter gör samma sak, säger han till SCMP.

Så inte nog att användarna försökt att smussla för deras partners – de har själva levt i en lögn. Som det kan gå.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!