1 av 2
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
2 av 2
- Foto: © Fotograf Sören Andersson / SÖREN ANDERSSON

Drack grönt te varje dag – fick hepatit och leverskador

​En ung kvinna i Birmingham, England hade hört att grönt te skulle hjälpa om man vill gå ned i vikt. Hon beställde då raskt hem två stora kartonger med grönt te från Kina och började dricka tre koppar om dagen.


Ett par månader efter att kvinnan beställt teet började hon få ont i magen, skriver Daily Mail.

Läkarna på sjukhuset i Birmingham trodde först att den unga kvinnan hade druckit alkohol och det var därför hennes lever svullnade upp. De skickade de hem henne med lite antibiotika. Men ett par dagar senare kom kvinnan tillbaka till sjukhuset, då hade hon utvecklat gulsot som gjorde att hennes ögonvitor och hennes hud blivit gul.

Bildkälla

Eftersom hennes problem inte berodde på hetsigt alkoholintag så blev läkarna fundersamma. Men efter ett tag berättade den unga kvinnan att hon köpt grönt te från Kina för att gå ned i vikt och druckit tre koppar om dagen.

Det visade sig att det gröna teet innehöll Camellia sinensis, en ingrediens som används i olika örtdrycker, däribland grönt te.När den inte är ordentligt kontrollerad, kan den skada levern om man får den i för stora mängder.

Det har funnits fall där folk köpt grönt te från olika försäljare på nätet som har innehållit den otillåtna substansen där det gått så långt att patienterna fått genomgå en levertransplantation. Vanligtvis är grönt te helt ofarligt och fullt med bra antioxidanter, men då ska man dricka grönt te som är gjort enbart på tebladen och inte tepulver skriver The Daily Mail.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du grönt te?
Tack för din röst!