En virusattack mot kända porrsajterna gör att besökare kan ha drabbats.
1 av 3
En virusattack mot kända porrsajterna gör att besökare kan ha drabbats. - Foto: TT Bild
Men nu ska kunderna kunna njuta vidare.
2 av 3
Men nu ska kunderna kunna njuta vidare. - Foto: SVENSKA DAGBLADET / TT
Se till att porrsurfa säkert!
3 av 3
Se till att porrsurfa säkert! - Foto: AP/TT Bild

Besökare på kända porrsajter kan ha drabbats av virus

Är du en av dem som gillar att glida in på porrsajter för att fly verkligheten en stund så är det möjligt att din dator blivit smittad.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Malwarebytes skriver att det ska ha funnits skadliga annonser på porrsajterna som tillsammans har över 800 miljoner besök i månaden – bland dessa sajter tillhör favoriterna Pornhub och YouPorn. Detta efter en så kallad malvertising-kampanj som riktades mot sajterna.

Bildkälla

Enligt Metro kan den som drabbas av viruset till exempel få ”ransomware” vilket innebär att datorn låser sig innan du betalar en viss summa. I vissa fall ska du inte ens behöva klicka på den skadliga annonsen.

Pornhub och Youporns ägare Mindgeek var dock nästan lika snabb som tre sekundrare är och vidtog direkt åtgärder mot dessa annonser.

– Pornhub tar säkerheten och användarnas säkerhet på största allvar. Att ge en optimal och säker kundupplevelse är främsta prioriteringen för Pornhub, säger de till Malwarebytes.

De poängterar att de vill skydda sina kunders njutning.

Attacken ska ha kommit från en tredjepartsannonsör. En likadan attack ska ha ägt rum för några veckor sedan mot en annan stor porrsajt, nämligen Xhamster, skriver Malwarebytes.

Men för att säkerhetsställa att man inte blir drabbad av virus i framtiden bör man se till att ens dator har bra skydd – precis som när man vill ligga utan följder.

/
/
Brukar du porrsurfa?
Tack för din röst!