Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenska Gustav: "Vi åkte hemåt precis när allt hände"

- 14/11/2015, 02:21 -
Svenska Gustav befann sig i Paris under attackerna.
1 av 4

Svenska Gustav befann sig i Paris under attackerna.

Privat

2 av 4

TT

3 av 4

TT

4 av 4

TT

Svenska Gustav befann sig på platsen för en av attackerna i Paris och åkte hem fem minuter innan attacken.

Efter attackerna i Paris har myndigheterna gått ut med att alla som befinner sig i området ska kontakta anhöriga och berätta att de är i säkerhet.

Svenska Gustav Åhlén åkte från platsen för en av attackerna strax innan det hände.

- Vi åkte hemåt precis när allt hände. Vi såg ambulans, poliser åka med syrener och blåljus. Vi förstod inte vad som hade hänt tills vi satte på radio efter ett tag. Jag antar att hela Paris är i chock, säger Gustav Åhlén till Nyheter24.

Gustav som är Au Pair i Paris var fem minuter ifrån platsen för en av attackerna innan attacken ägde rum.

- Jag brukar vandra omkring i Paris på kvällarna, sedan jag kom hem har jag skakat hela tiden. Känslan att jag var i närheten och att någonting hade kunnat hända mig. Det känns hemskt. Jag brukar känna mig säker i Paris, säger Gustav och fortsätter:

- De flesta vänner jag har här i Paris har markerat att de är i säkerhet här via en funktion på Facebook. Jag hoppas att det stämmer. Jag är trygg då jag dels är hemma, är inomhus och strax utanför Paris.