Påven Franciskus.
Påven Franciskus. - Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / HENRIK MONTGOMERY / TT

Påven: Parisattackerna är en del av det "tredje världskriget"

Nu har även påven Franciskus uttalat sig efter fredags terrorattentat i den franska huvudstaden Paris.


Påven Franciskus har, liksom många andra, uttalat sig om de vedervärdiga terroristattentaten i den franska huvudstaden Paris. Det är Daily Beast som berättar om hur påven under en telefonintervju med en Vatikanens radiokanal ska ha sagt att attackerna i Paris är en del av ett "tredje världskrig". Något som även Göteborgs-Posten rapporterar om.

Enligt tidningen ska påven ha sagt att attackerna i Paris "inte är mänskliga" och att han ber för offren. På en direkt fråga om det är en del av ett tredje världskrig svarade han, enligt Göteborgs-Posten, att det är det.

– Det finns ingen religiös eller mänsklig förklaring till det, säger han enligt tidningen.

Daily Beast pekar dock på att påven säger att det är ett världskrig som pågår stegvis, och att han tidigare flera gånger pratat om att ett världskrig pågår. Bland annat har han slagit fast att det pågår ett folkmord på kristna i Mellanöstern, vilket också är en del av det tredje världskriget – något som bland annat Expressen tidigare rapporterat om.

/
/
/
Senaste nytt

Minskad novembertrafik för Norwegian

Forskare: Farligt när kunskapsklyftorna ökar

Resultaten för svenska 15-åringar rasar inom både läsförståelse och matematik i den globala kunskapsmätningen Pisa. Två skolforskare ger här sin syn på läget i svensk skola.

Israel: Storstaden Khan Yunis omringad

Israeliska styrkor trappar upp sin markoperation i södra Gaza och har nu omringat storstaden Khan Yunis, enligt militären.

Ny rapport: Riksbanken underskattade riskerna

Riksbankens gigantiska köp av statsobligationer och andra räntepapper hade begränsad effekt i syftet att få upp inflationen.

Oväntat kraftigt bakslag för tysk industri

Den tyska industrins orderingång föll med 3,7 procent i oktober jämfört med månaden före. I årstakt blev nedgången ännu brantare, minus 7,3 procent.

Börsen ser ut att fortsätta uppåt

Det pekar fortsatt uppåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets. Ledande Europabörser ser ut att gå i samma riktning.