Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Påven: Parisattackerna är en del av det "tredje världskriget"

- 14/11/2015, 15:45 -
Påven uttalar sig.
1 av 2

Påven uttalar sig.

Twitter / TT

Påven Franciskus.
2 av 2

Påven Franciskus.

COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / HENRIK MONTGOMERY / TT

Nu har även påven Franciskus uttalat sig efter fredags terrorattentat i den franska huvudstaden Paris.

Påven Franciskus har, liksom många andra, uttalat sig om de vedervärdiga terroristattentaten i den franska huvudstaden Paris. Det är Daily Beast som berättar om hur påven under en telefonintervju med en Vatikanens radiokanal ska ha sagt att attackerna i Paris är en del av ett "tredje världskrig". Något som även Göteborgs-Posten rapporterar om.

Enligt tidningen ska påven ha sagt att attackerna i Paris "inte är mänskliga" och att han ber för offren. På en direkt fråga om det är en del av ett tredje världskrig svarade han, enligt Göteborgs-Posten, att det är det.

– Det finns ingen religiös eller mänsklig förklaring till det, säger han enligt tidningen.

Daily Beast pekar dock på att påven säger att det är ett världskrig som pågår stegvis, och att han tidigare flera gånger pratat om att ett världskrig pågår. Bland annat har han slagit fast att det pågår ett folkmord på kristna i Mellanöstern, vilket också är en del av det tredje världskriget – något som bland annat Expressen tidigare rapporterat om.