Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

En av Paris-terroristerna hade falskt svenskt pass

- 19/11/2015, 15:37 -
Enligt Frankrikes inrikesminister ska en av terroristerna i terrordåden i Paris haft ett svenskt pass.
1 av 2

Enligt Frankrikes inrikesminister ska en av terroristerna i terrordåden i Paris haft ett svenskt pass.

tt bild

En hel värld har sörjt.
2 av 2

En hel värld har sörjt.

TT

En av terroristerna som ligger bakom attacken i Paris ska ha flytt mellan Istanbul och Prag med svenskt pass.

Franrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve säger under en presskonferens att en av terroristerna i Parisattacken ska haft svenskt pass, enligt Nettavisen. Terroristen ska ha flytt mellan Istanbul och Prag med passet.

Det var förra veckan som Paris utsattes för terrorattacker. Sedan dess har man sökt efter inblandade och jobbat med att identifiera terroristerna som dog i attacken. Sedan dess har läget i världen varit rätt spänt. I Sverige har man höjt hotnivån och söker just nu efter en misstänkt terrorist. Under torsdagseftermiddagen höll statsministern Stefan Löfven en presskonferens om dagsläget.

– Sverige har varit naiva. Här i Sverige finns det människor som sympatiserar med IS, som tycker det är okej att hota, skada och mörda andra människor. Men lagstiftningen är snart ikapp verkligheten, sa Löfven under presskonferensen.

Uppdatering: Enligt nya uppgifter tillhörde det falska passat inte alls en av terroristerna. Läs mer HÄR.