Torsdag 22 Februari 2024
Enligt Frankrikes inrikesminister ska en av terroristerna i terrordåden i Paris haft ett svenskt pass.
1 av 2
Enligt Frankrikes inrikesminister ska en av terroristerna i terrordåden i Paris haft ett svenskt pass. - Foto: tt bild
En hel värld har sörjt.
2 av 2
En hel värld har sörjt. - Foto: TT

En av Paris-terroristerna hade falskt svenskt pass

En av terroristerna som ligger bakom attacken i Paris ska ha flytt mellan Istanbul och Prag med svenskt pass.


Franrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve säger under en presskonferens att en av terroristerna i Parisattacken ska haft svenskt pass, enligt Nettavisen. Terroristen ska ha flytt mellan Istanbul och Prag med passet.

Det var förra veckan som Paris utsattes för terrorattacker. Sedan dess har man sökt efter inblandade och jobbat med att identifiera terroristerna som dog i attacken. Sedan dess har läget i världen varit rätt spänt. I Sverige har man höjt hotnivån och söker just nu efter en misstänkt terrorist. Under torsdagseftermiddagen höll statsministern Stefan Löfven en presskonferens om dagsläget.

– Sverige har varit naiva. Här i Sverige finns det människor som sympatiserar med IS, som tycker det är okej att hota, skada och mörda andra människor. Men lagstiftningen är snart ikapp verkligheten, sa Löfven under presskonferensen.

Uppdatering: Enligt nya uppgifter tillhörde det falska passat inte alls en av terroristerna. Läs mer HÄR.

/
/
/
/
Senaste nytt

SBU: Ryssland attackerar med nordkoreanska vapen

Larm: Fruktat hästvirus på gård i Skåne

En hästgård i Skåne har tvingats stänga ner sedan drabbats av det fruktade hästviruset EHV-1, rapporterar Ystad Allehanda. Upptäckten gjordes under onsdagen, då en häst i stallet provtogs efter att ha fått feber och uppvisat neurologiska symptom.

Nytt avtal om hyran för kommunala bolaget

Det kommunala bostadsbolaget Svenska Bostäder höjer hyran för sina 28 000 lägenheter med 5,35 procent från första januari 2024 och 4,69 procent i snitt under 2025, rapporterar Hem & Hyra. Det efter att man kommit överens med Hyresgästföreningen i ett tvåårigt avtal.

Larmet: Barn fick brännskador på sjukhus

Regioner runtom i Sverige har delat ut värmekuddar och värmedynor som gett patienter brännskador och blåsor. Enligt en anmälan ska det sannolika finns ett "mörkertal" av liknande produkter.

Avgörandets stund för Nikki Haley

Det har utmålats som "vinna eller försvinna" för Nikki Haleys satsning på Vita huset. Den förra FN-ambassadören ligger under rejält mot expresident Donald Trump inför helgens primärval i hemstaten South Carolina.

Andersson: Kristersson backar från vårdlöftet

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson anser att statsministern sviker ett löfte om att skjuta till resurser till vården. Det går inte att lita på vad Sveriges statsminister säger.