Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rebellerna ska skjuta IS-soldaterna – då händer det oväntade

Nyheter | 08/12/2015 14:58

Det ser ut som ännu en i raden av avskyvärda avrättningsklipp. Det där slutet förväntade vi oss inte!

Vi har nästan vant oss, dagligen kommer hemska klipp från kriget i Syrien som visar män i orange kläder som knäar framför soldater med vapen. Klippen slutar med att männen på marken avrättas.

Det här klippet börjar på samma sätt, dramatiska bilder där soldater hämtar vapen och leder fram fångarna. Männen med vapen tillhör rebellstyrkorna al-Shamiyya Front från norra Aleppo och personerna i orange dräkter är tillfångatagna IS-soldater. Upplägget känns med andra ord igen.

Sen händer det oväntade, soldaterna lägger ner vapnen och drar av sig sina masker. En text i bild med orden "Inte alla muslimer är mördare". Soldaterna går sedan sin väg och en person berättar för IS-soldaterna att de kommer erbjudas en väg ut ur kriget.

Såklart kan vi titta på sånna här klipp med kritiska ögon, rebellerna vill gärna framställa sig i bra dager inför världen för att på så sätt få mer hjälp att vinna över IS. Det är fortfarande ett krig som utspelar sig i Syrien och då tar båda sidor till oväntade grepp för att få sympatier.