Lördag 25 Sep
Stockholm

350 IS-krigare dödade i luftattacker i Irak

Irakiska säkerhetsstyrkor i en offensiv mot Ramadi.
1 av 3
Irakiska säkerhetsstyrkor i en offensiv mot Ramadi. Foto: tt bild
IS har kontrollerat staden sedan i maj.
2 av 3
IS har kontrollerat staden sedan i maj. Foto: tt bild
Ramadi har varit väldigt svårt för de allierade styrkorna att erövra.
3 av 3
Ramadi har varit väldigt svårt för de allierade styrkorna att erövra. Foto: google maps

Kriget i Irak och Syrien går sakta men säkert framåt för USA och de allierade. De senaste dagarna ska 350 IS-krigare dödats i attacker mot den irakiska staden Ramadi.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kampen mot terrorligan Islamiska Staten fortsätter. Efter terrorattackerna mot Paris för knappt en månad sedan har de internationella styrkorna steppat upp sitt game, och i natt ska USA gjort stora framsteg i Ramadi, ett av IS starkaste fästen i Irak.

Enligt amerikanska försvarsdepartementet ska så många som 350 IS-krigare dödats luftattacker de senaste dagarna, vilket antas vara ungefär hälften av hela IS försvarsstyrka i Ramadi, skriver The Guardian.

Ramadi har varit under IS-kontroll sedan maj i år, och har varit en av de svåraste städerna att ta tillbaka från terroristerna.

– Jag är säker på att staden kommer att falla, och vi kommer att hjälpa till, sa USA:s försvarsminister Ash Carter så sent som i torsdags, skriver The Guardian.

Enligt USA har nu IS mellan 300 och 600 krigare kvar i Ramadi, samtidigt som en irakisk styrka på 10 000 soldater nu är beredda att inta staden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela