Irakiska säkerhetsstyrkor i en offensiv mot Ramadi.
1 av 3
Irakiska säkerhetsstyrkor i en offensiv mot Ramadi. - Foto: tt bild
IS har kontrollerat staden sedan i maj.
2 av 3
IS har kontrollerat staden sedan i maj. - Foto: tt bild
Ramadi har varit väldigt svårt för de allierade styrkorna att erövra.
3 av 3
Ramadi har varit väldigt svårt för de allierade styrkorna att erövra. - Foto: google maps

350 IS-krigare dödade i luftattacker i Irak

Kriget i Irak och Syrien går sakta men säkert framåt för USA och de allierade. De senaste dagarna ska 350 IS-krigare dödats i attacker mot den irakiska staden Ramadi.


Kampen mot terrorligan Islamiska Staten fortsätter. Efter terrorattackerna mot Paris för knappt en månad sedan har de internationella styrkorna steppat upp sitt game, och i natt ska USA gjort stora framsteg i Ramadi, ett av IS starkaste fästen i Irak.

Enligt amerikanska försvarsdepartementet ska så många som 350 IS-krigare dödats luftattacker de senaste dagarna, vilket antas vara ungefär hälften av hela IS försvarsstyrka i Ramadi, skriver The Guardian.

Ramadi har varit under IS-kontroll sedan maj i år, och har varit en av de svåraste städerna att ta tillbaka från terroristerna.

– Jag är säker på att staden kommer att falla, och vi kommer att hjälpa till, sa USA:s försvarsminister Ash Carter så sent som i torsdags, skriver The Guardian.

Enligt USA har nu IS mellan 300 och 600 krigare kvar i Ramadi, samtidigt som en irakisk styrka på 10 000 soldater nu är beredda att inta staden.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!