På Island får du din kyrkoskatt tillbaka om du går med i Zúistar á Íslandi.
1 av 3
På Island får du din kyrkoskatt tillbaka om du går med i Zúistar á Íslandi. - Foto: TT
3 000 islänningar zuister.
2 av 3
3 000 islänningar zuister. - Foto: TT
Samfundet tar kyrkoskatten den får och ger tillbaka till medlemmarna. Och så kämpar det för att den obligatoriska kyrkoskatten ska bort.
3 av 3
Samfundet tar kyrkoskatten den får och ger tillbaka till medlemmarna. Och så kämpar det för att den obligatoriska kyrkoskatten ska bort. - Foto: TT

På Island kan du tjäna pengar på att byta religion

Vill du tjäna en extra hacka finns det ett enkelt sätt att göra det på om du är islänning. Det räcker att bara byta religion.


Om du inte bryr dig jättemycket om religion kan det här låta som ett väldigt bra lifehack för att fixa snabba stålar. På Island kan du få pengar om du byter religion, vilket ETC skriver om.

Först måste du förstå hur det funkar på ön. Alla islänningar betalar kyrkoskatt, oavsett vilken religion de har, och alla måste enligt lag betala.

Schyst? Nej.

Många är less på att betala skatten och därför växer trossamfundet Zúistar á Íslandi jättemycket. Samfundet bygger på en uråldrig sumerisk religion som var poppis i Mesopotamien, men det är inte därför islänningarna får pengar eller väljer den religionen.

Nej, just det samfundet har gjort till sin grej att betala tillbaka pengarna som islänningarna betalar i skatt. Så slipper medlemmarna betala kyrkoskatt, typ.

Enligt ETC är det nu till exempel fler zuister än muslimer på Island.

1 procent av landets invånare har anslutit sig till Zúistar á Íslandi, det är drygt 3 000 personer.


Bildkälla

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du byta religion om du fick betalt?
Tack för din röst!