"Kan tomten vara tjej?" – barnens svar är kusliga

Det verkar som att den nya generationen inte heller är så jämställd.


Det verkar som att det krävs en del jobb för att nästa generationer ska bli mer jämställda.

I ett klipp med den brittiska reklambyrån Anomaly, har byrån frågat några barn om en kvinna skulle kunna vara jultomte – och det genomsyrade svaret blev nej.

Och anledningen? Tja, det var fler än en.


Anomaly/YouTube

Barnen sa bland annat att en kvinna inte skulle kunna vara jultomte på grund av att hon skulle åka vilse, få huvudvärk, hennes barn skulle krossa alla leksaker och att hon inte är stark nog.

Byrån vill uppmana föräldrar att ställa samma fråga till sina barn för att visa att den stora mansdominansen är närvarande i både näringslivet och samhället men också bland våra traditioner.

– Till och med julens toppjobb är taget av en man. Vi vill få folk att fundera över bristen på starka kvinnliga förebilder, och vad är inte bättre än att börja med "julchefen", har Anomalys strategichef Stuart Smith sagt i ett uttalande.

Se filmen här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är TV4-profilen Johan Macéus kända son

Karlskrona: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand, Rödeby.", skriver polisen på sin hemsida.

Största guldstöten i Kanada nära klaras upp

Kanadas polis är nära att lösa den största guldstölden i landets historia. 6 600 guldtackor stals vid kuppen. Flera personer har gripits och väntar åtal.

Kreml: Ukraina-hjälp från USA förändrar inget

Nytt bistånd från USA till Ukraina kommer inte att förändra dynamiken på slagfältet, hävdar Ryssland. Uttalandet kommer i samband med att USA:s kongress förbereder sig för en avgörande omröstning under helgen om långvarig militär finansiering till Ukraina.

Meteoritjägare överklagar till Högsta domstolen

Geologerna Anders Zetterqvist och Andreas Forsberg som i hovrätten förlorade den uppmärksammade tvisten om en meteorit som landade utanför Enköping i november 2020 överklagar till Högsta domstolen.

Nordeas stora förändring – så påverkas du: "Genomsyrar allt"

Sverige har större problem än grannländerna med vågen av bankbedrägerier, enligt Nordea-chefen Frank Vang-Jensen. Man ska vara väldigt försiktig och skeptisk, säger han om hur utsatta grupper ska skydda sig.