Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
47
reaktioner idag

27-årige svensken knivhöggs under attacken i Egypten

Under gårdagen gick två gärningsmän till attack på hotellet Bella Vista i turistorten Hurghada, Egypten. Minst en svensk är skadad.

En svensk man skadad vid attacken i Egypten

Apollo kommer erbjuda fri ombokning för inbokade resenärer till Egypten.

Attacken ägde rum på hotellet Bella Vista

Attack mot turisthotellet Bella Vista i Egypten

Under gårdagen stormade två gärningsmän hotellet Bella Vista i turistorten Hurghada, Egypten. Gärningsmännen, som ska ha varit i 20-årsåldern, tog sin in via hotellets restaurang och gick attack med kniv och öppnade eld. En gärningsman ska ha dödats av polisen som ingrep snabbt på plats.

Minst en svensk ska ha skadats vid attacken. Sammie Olovsson, 27, blev knivhuggen i halsen och vårdas just nu med lindriga skador på sjukhuset Nile Hospital, skriver SVT.

Sammie skriver på sin Facebook att han fick fyra knivhugg och vårdas nu på sjukhus – men att läget är stabilt.

Ahmad Badr, talesperson vid Nile Hospit säger att de skadade från hotellet har blivit knivskurna, men tillståndet är stabilt, skriver SVT.

Utrikesdepartementet uppmanar nu svenskar på plats att höra av sig till anhöriga.

Resebolaget Apollo har 90 på hotellet, däribland 35 svenskar. Bolaget skriver på deras hemsida att allt fokus nu ligger på att ta hand om deras gäster och att boende på hotellet flyttas till andra hotell.

Oavsett UD:s rekommendation kommer Apollo erbjuda fri ombokning för inbokade resenärer till Egypten.


Mer:

Svenskar har skadats vid attacken i Hurgahda