Brad fick en chock när han gick till läkaren.
1 av 3
Brad fick en chock när han gick till läkaren. - Foto: tt bild
Det visade sig att han hade en oupptäckt hjärnblödning.
2 av 3
Det visade sig att han hade en oupptäckt hjärnblödning. - Foto: tt bild
3 av 3
- Foto: tt bild

Klagade på huvudvärk – hade bara timmar kvar att leva

Läkarna skickade hem Brad och sa att han hade migrän. Men huvudvärken visade sig vara bra mycket allvarligare än så.


Livet kan förändras fort. Fråga bara Brad Chesivoir från Maryland i USA. På thanksgiving 2013 fick han åka in med ambulans till sjukhus efter att ha svår huvudvärk. Han fruktade att det var en stroke, men läkarna skickade hem honom och menade att han hade migrän. Men det visade sig att de hade gjort en fruktansvärd miss.

Fem veckor var Brad på återbesök, och då visade det sig att det var bra mycket allvarligare än så.

”Du hade tur. Hade du inte kommit in i dag hade du kanske gått och lagt dig i kväll och aldrig vaknat”, ska läkaren ha sagt till Brad när han var på återbesök för sin huvudvärk, skriver Washington Post.

Det visade sig att Brad led av en oupptäckt hjärnblödning, som nu hade växt till en handflatas storlek. Men Brads liv gick att rädda.

Nu har Brad, 60, valt att gå ut och berätta sin historia. Ungefär två år har gått, och han säger att synen på livet är förändrat för alltid.

– När jag går igenom något jobbigt nu för tiden lyckas jag alltid påminna mig om att det kunde varit mycket värre, söver Brad till Washington Post.

Men hans fru Carole är inte lika positivt inställd.

– Vi var på akuten och träffade två stycket neurologer. Jag kände att de missade så mycket, säger Carole till WP.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Rejält vinstlyft för SEB

Storbanken SEB redovisar en vinst före kreditförluster och påförda avgifter på 13,5 miljarder kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med 12,6 miljarder under motsvarande kvartal i fjol.

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars redovisar en ökad rörelsevinst. För första kvartalet landade vinsten på 6,8 miljarder kronor jämfört med 6,3 miljarder kronor samma period föregående år.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.